Farofias – Lapte de pasăre

Acest desert portughez e unul dintre preferatele soțului meu, după orezul cu lapte.

Partea bună e că e foarte rapid de făcut, partea și mai bună – e foarte gustos. Majoritatea prietenilor mei îl au în top 5 – cele mai gustoase deserturi făcute de Dina.

Așadar, avem nevoie de:

  • 1 litru lapte
  • 4 ouă
  • 200 gr zahăr, de preferat pudră
  • amidon 3-4 linguri rase sau făină maizena 1 lingură rasă (o găsiți în Carrefour)
  • coajă de lămâie (eu folosesc coajă de lămâie BIO) și scorțișoară praf și bețe

Preparare

Se separă albușurile de gălbenușuri.

Se pun 750 gr din lapte la fiert împreună cu coaja de lămâie și bățul de scorțișoară.

Se adaugă în albușuri câteva picături de lămâie (ajută să se bată mai ușor) și se bat spumă, iar la final se adaugă o lingură de zahăr și se mai bat puțin până se topește zahărul.

Când laptele începe să dea în fiert, se ia cu o lingură spumă de albuș și se așază în lapte (câte 2-3 de fiecare dată).

www.mamipetocuri.ro

www.mamipetocuri.ro

Se lasă aproximativ 1 minut la fiert în lapte și se întorc. Se mai lasă 1 minut și se scot cu paleta cu găuri într-un recipient (să fie bine scurse de lapte). Se continuă procesul până se finalizează albușurile.

image

Într-o cratiță cu fund dublu, se pun la foc gălbenușurile bătute cu zahărul, făina maizena sau amidonul (eu am folosit ambele variante, ies foarte bine) și restul de lapte.

Se amestecă și se adaugă laptele în care au fiert guguloaiele de albuș. Se învârte continuu cu telul până se îngroașă. Se ia de pe foc și se lasă la răcit câteva minute.

Crema de gălbenușuri se toarnă peste albușurile fierte și se lasă la răcit. Veți observa că guguloaiele se vor ridica la suprafață.

www.mamipetocuri.ro

Se servește rece cu scorțișoară rasă pe deasupra.

www.mamipetocuri.ro

Poftă bună!

 

By Published On: 08/01/2016Categories: Reţete portugheze0 Comments

Share This Story!

Leave A Comment

Articole Similare

Toate Articolele

Produse

Vezi Magazinul