“…cea mai îndrăgită jucărie a copiilor mei…”

Ce mașinuțe, ce păpuși, trenulețe, mingi sau zornăitoare, ambii mei copii cel mai mult și cel mai mult s-au jucat cu unica și cea mai iubită jucărie – o Matrioşkă pe care mi-am cumpărat-o, mie, în amintirea genelor care mă unesc de poporul rus.

IMG_4298

Nu știu daca e culoarea, textura – asta sună ca descrierea girafei Sophie, girafă care a costat o enormitate pentru puținul timp cu care s-au jucat copiii mei – mirosul, desenul, cert este că această păpușă a petrecut cel mai important timp cu ei – i-a învăţat să zărească în perioada de bebelușie primele culori, să pipăie lemnul fin (cred că mesteacăn), ca mai apoi să îi învețe mărimile, ordinea de la mic la mare – și de la mare la mic și să îi distreze maxim, introducându-le unele în altele.

946163_10206826578437760_7820333629371774330_n

Dar distracția cea mai mare este atunci când se aruncă cu elan peste pătuț sau pe scări, în jos, scoțând sunete pe 7 voci diferite, spărgându-se toate in fix 14 jumătăți, căutându-se haotic, reciproc, în aer. Apoi, i-a învăţat că nu orice jumătate se potrivește celeilalte, oricât de mult ne-am dori. Ci doar una, din cele 13.

IMG_4301

Următorul pas este să lipim jumătatea spartă, apoi să ascundem mici secrete înăuntrul lor și să purcedem în căutarea lor. Iar, în timp, sigur mai găsim ceva îndeletniciri, poate o vom folosi pe post de pușculiță sau ca și cutie pentru mărunțișuri, terminând inevitabil în cutia de amintiri a mamei – scriind, tremurând, ”cea mai îndrăgită jucărie a copiilor mei”.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *