Mamele antreprenor nu au voie să facă bani

Ca orice mamă care se respectă, mă învârt în grupuri de doamne respectabile cu copii acasă.

O parte dintre ele s-au întors la vechiul loc de muncă, la care, dacă nu lucrează la propria afacere – cum aș fi eu – sunt văzute ca angajatul care nu va mai avea timp suficient de firmă, care nu va mai da randament, care nu va mai sta peste program (cu ușurință), care are de-acum ”obligații”. Deci, angajatul care nu vine la team building că are copii acasă. Mamele astea nu prea au salariul mărit, că după ce au stat în concediu 24 luni, mai vor și bani. Și-au făcut copil, să și-l crească.

O mai mare parte dintre ele, au găsit altceva de făcut – unele au mai făcut un copil, altele croitoresc, unele vând produse naturale, altele țin training-uri, care scrie pe blog, adică și-au deschis propriul business. Astea, înțeleg din ce văd în jurul meu că nu au voie să facă bani. Sau dacă fac, nu au voie să spună, dar mai bine să nu facă, ca să fie toată lumea fericită.

Să nu care cumva să câștige o mamă antreprenor mai bine decât o alta care doar își crește copilul acasă.

Citesc despre un eveniment organizat de Prințesa Urbană. Nu sunt fan PU, rezonez parțial cu ea, dar, dincolo de toate, mi se pare că face niște lucruri foarte bune pentru comunitățile de mame și familie, în general. Dar, citind prezentarea evenimentului, apare menționat lângă tariful de participare faptul că ea nu câștigă nimic financiar, taxa reprezentând tariful invitatului și altele. Acuma, eu care am fost în locația respectivă și am mâncat extrem de bine, dar am plătit și pe măsură îmi dau seama că tariful participării e o nimica toată. Nu mai vorbesc de speaker, animatori și celelalte. Așadar, eu înțeleg că a negociat bine cu furnizorii. Bravo ei!

Una peste alta, de ce nu ar câștiga PU și ea ceva la toată distracția asta? Nu e îndreptățită să bage și ea în buzunar 10 lei de participant? Nu e meritul ei? Eu i-aș da, ca răsplată financiară pentru lucrurile bune pe care le face pentru comunitate și societate. Pentru că a negociat, pentru că postează pe blog, se implică, descoperă probleme, caută soluții…..nu chiar toată lumea face asta!

Am o prietenă portugheză care are o firmă în Portugalia care fabrică ulei de măsline. Ulei de cea mai bună calitate: aciditate 0.2% din regiune cu certificare DOP (origine protejata, Alentejo) pe care-l aduce și în România. Plătește taxe, vamă, tot tacâmul. Eu, cu spiritul meu social foarte bine dezvoltat, dar și cunoscând foarte bine piața românească în ceea ce privește uleiul de măsline, vorbesc cu o altă prietenă care trăiește din vânzarea de produse naturale dacă nu ar vrea să vândă și așa ceva. Ea, foarte interesată, dar – cam scump,ce-o să zică clienții, că și-a băgat ea adaos mare, că se îmbogățește. Că de aia ea menționează tot timpul că la unele produse nici nu are adaos că a auzit discuții…….

Pe mine mă întreabă lumea ce câștig că scriu pe blog. Fix 0 lei, ca să fie clar, dar e alegerea mea. Când o să vreau bani sau o să mi se ofere șansa să câștig o să fie la alegerea cititorului daca vrea să mă mai citească sau nu. Până atunci, e gratis :)

Altele pe training. Aceeași discuție.

Eu, vă spun drept, nu înțeleg.

Mamele antreprenor nu au voie să câștige bani? Ele trebuie să trăiască din fericirea de a fi mamă și din salariul bărbatului?

Mamele antreprenor ascund în ele talente și abilități de care societatea este dependentă. Cei mai mulți copii orfani au fost salvați de ONG-uri, nu de stat, schimbarea în modul de educare a copiilor a venit de la comunități de mame instruite în afară pe banii lor, nu de la stat……

Schimbarea vine de la ele: copiii și mamele se îmbracă de la mame care croitoresc, copiii mei merg la o grădiniță patronată de o mamă, mâncarea cea bună vine tot de la o mamă, cursurile de parenting tot de la o mamă, liniștea și calmul familiei, tot de la o mamă.

De ce să nu fie plătită corect mama asta?

 

 

 

By Published On: 27/05/2016Categories: Lady me, Stil de viață0 Comments

Share This Story!

Leave A Comment

Articole Similare

Toate Articolele

Produse

Vezi Magazinul