Bărbatul – scurt ghid de îmblânzire

Vă vine să credeți sau nu, viața bărbatului este o continuă criză.

Femeia iese la o cafea. Ce face bărbatul? O criză. Este lovit în orgoliu, nu i se împărtășesc sentimentele, așteptările, nu e nimic din ce visa să fie. Se duce la alta, pentru că el este cel mai bun, cel mai frumos, merge la sală, trage de fiare, dar, în realitate, suferința rămâne.

Femeia se mărită, se face femeie la casa ei. Bărbatul ce face? Rămâne fără independență, deci e loc de-o criză. Nu mai poate ieși cu prietenii când vrea, acum trebuie să vină și ea. Bărbații vorbesc de-ale lor, unde-i locul femeii aici? Ea vrea un film romantic, el vrea meci. Unele cupluri se separă până la un an după căsătorie. Altele rezistă, greu, cu compromisuri, libertăți mutual acceptate, cu încredere.

Femeia rămâne însărcinată. Ce face bărbatul? O criză ante partum – trebuie să fac rost de mai multe venituri, de unde și cum va face rost de o casă nouă mai mare, va fi un bun tată, poate că nu era momentul să devină tată, cum să reacționeze acum când femeia spune să plece din calea ei: să plece, să stea?, va mai primi aceeași atenție în familie, va continua să fie pe primul loc?

Femeia naște. Ce face bărbatul? O criză post partum – nu se odihnește bine, nu dă randament maxim la serviciu, trebuie să facă rost de mai multe venituri, casa asta pare prea mică, nu mai are intimitate, îi este dor de soția lui. Copilul plânge prea mult. Oare de ce nu-i dă de mâncare dacă plânge? De ce trebuie să-i facă baie în fiecare zi? Se simte depășit.

Copilul crește. Ce face bărbatul? O criză de 37-45 ani de ani. Serviciul nu îl mai mulțumește, toată lumea trage de el: la serviciu, acasă, vrea să iasă în oraș când vrea el, cu cine vrea, nevastă-sa nu mai e deloc disponibilă, copilul e peste tot. Dacă nu acum, când? Îmbătrânește. Viața e un drum cu sens unic. Vrea libertate. Acum!

Femeia își schimbă serviciul. Ce face bărbatul? O criză. Era bine așa, aveau un venit constant, cine știe ce va fi de acum încolo, o să mai aibă grijă de casă cum o făcea până acum, va mai fi totul la fel? Simte că totul cade pe umerii lui.

14390886_10210416388990464_6858718721408807140_n

 

La o întrebare rapidă – 3 lucruri care îți plac la soția ta, răspunsul a fost:

  1. cum gătește. Femeia a înțeles că e important pentru el satisfacerea nevoii de bază: hrana
  2. cum se ocupă de copii. Femeia a înțeles că e important pentru el satisfacerea nevoii de securitate: familia
  3. cum mă iubește. Femeia a înțeles că e important pentru el satisfacerea nevoii de iubire/ apartenență: soția

 

 

 

 

Share This Story!

Leave A Comment

Articole Similare

Toate Articolele

Produse

Vezi Magazinul