Petrecerea mamelor fără Petrecere de Crăciun

www.mamipetocuri.ro

Nu știu cum sunt alte soții de corporatiști și mă refer aici la soțiile acelea care nu sunt corporatiste, dar eu, pe lângă faptul că mi-aș dori ca el să vină din când în când mai devreme acasă –  ceea ce se întâmplă o dată la 6 luni, să fie pe bune în concediu – anul ăsta încă nu știm dacă vom pleca la munte de revelion unde am plătit de acum 3 luni din motiv că ”mai sunt ceva probleme de rezolvat”, mi-aș mai dori să mă invite la Petrecerea lui de Crăciun.

O dată nu am fost și eu invitată la o petrecere cu toate că sunt măritată cu același om corporatist dintotdeauna. Acuma, să nu credeți că nu mă cheamă lumea că am vreo problemă, că beau tot vinul și uit poezia pentru Moș Crăciun. La generală am luat ana de am premiul – cel mai bun recitator, așa că nu se pune problema. Iar când mă străduiesc pot fi chiar simpatică.

Realitatea e că nu stă în obiceiurile companiei la care lucrează el să se petreacă de Crăciun cu familiile. Că cică n-ar mai fi conectare cu colegii, ci ar sta fiecare cu soția/ soțul nas în nas toată seara. Eu nu comentez asta, fiecare companie cu modelul ei, precum fiecare familie cu obiceiurile ei.

Dar vreau și eu petrecere de Crăciun

Problema e alta, că vreau și eu să merg la o Petrecere de Crăciun. Toată lumea-n jurul meu petrece pe undeva: corporatiștii cu firma lor, ăștia-s cei mai mulți, apoi, mamele implicatele organizează tot felul de evenimente unde se întâlnesc una cu alta, pun țara la cale, mai fac și un ban cinstit – nu e chiar petrecere, dar poate ține loc de una, altele sunt pe la tot felul de decernări de premii și tot așa.

În schimb, eu nu creez nimic concret în afară de acest blog de care mă țin cu dinții până o să trebuiască să-mi pun placă și nici nu sunt implicată în proiecte majore ca să fac listă de așteptare pentru a confirma participarea la petreceri. Ceea ce mi-ar plăcea tare mult, aș avea aerul ăla de mamă ocupată și devreme acasă. Care noi știm că nu e adevărat dar dă bine la încrederea de sine.

De acest Crăciun am un vis

Îmi doresc să organizez o Petrecere de Crăciun împreună cu mame care împărtășesc același sentiment. Aș vrea să mă duc să-mi iau o rochie nouă pentru Petrecerea de Crăciun, să îmi pun în agendă – Petrecerea de Crăciun cu fetele, să fiu importantă și cu agenda plină. Să stau câteva ore între oameni noi, poate nu chiar toți noi, să schimbăm păreri, să ne crească încrederea ca la super eroii din desene animate de la 1 la 100, să experimentăm acceptarea celuilalt și să ne distrăm împreună.

Știu, sună extrem de ciudat. Cine ar vrea să se ducă la o petrecere unde nu cunoaște pe nimeni? Cu femei. Mai rău, cu mame. Eu m-aș duce, dacă ar mai veni careva cunoscut cu mine. Iar dacă aș mai avea și ceva responsabilități în organizarea petrecerii, aș putea chiar lipi și afișe prin oraș.

Ei, dar nu vă ambalați, e doar o idee, așa, la nivel abstract.

 

Dar ar fi fain, n-ar fi?

 

 

5 Comments

    1. Chiar îmi pare rău, și de ei dar și de tine. Te trec pe lista asta care nu e dar cumva prinde sens, dacă intelegi ce vreau sa zic.
      Blink, blink

    1. Tu intri la categoria prietena mamelor, deci esti mai mult decat binevenita. Sa imi trimiti mesaj te rog cu nume, prenume, varsta, ceva, orice despre tine. Ca sa pregatim terenul….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *