1 iunie pe scurt și pe lung – distracție în familie, oriunde ați fi la puterea Itsy Bitsy!

Promisiunea e promisiune.

Am zis că scriu despre minunatul eveniment care va avea loc în data de 1 iunie, de Ziua Copilului, în Parcul IOR organizat de Itsy Bitsy. Am zis, asta voi face. Și o fac, nu pentru că aș primi ceva bonificații, saci de bani, munți de cadouri, mântuire veșnică și pomenire pe lumea cealaltă.

1 iunie este ziua în care, copil fiind, desenam pe asfalt. Era ziua fericirii mele. Mie nu mi-a plăcut niciodată școala. Am zis-o, o să o mai zic de un milion de ori. Și nu mi-a plăcut pentru că nu am reușit să mă integrez în grupul de copii și eram constant revoltată.

De 1 iunie, copil fiind aveam o jumătate de zi liberă în care ori desenam pe asfalt, ori ne continuam lecțiile pentru că ploua afară. Când a mai trecut timpul și am început să scriu la cenaclul literar din care făceam parte, 1 iunie sau devieri precum 2 sau 3 devenea ziua cea mai frumoasă din viața mea – se dădeau premii la concursurile la care participam cu scrierile mele și de cele mai multe ori câștigam câte ceva – de cele mai multe ori cărți, o singură dată bani din care mi-am luat cei mai tari ochelari de soare cu lentile rotunde ca John Lennon. Aveam vreo 12 ani. Confirmarea că scriu bine mă ridica până la cer și înapoi. Practic, cu asta mă hrăneam, așa am supraviețuit anilor până să plec la facultate. Citind și scriind. Iar 1 iunie a devenit ziua confirmării mele că sunt specială. În felul meu.

Până să devin mamă, 1 iunie și-a pierdut cu totul sensul. De scris numai scriam, altceva credeam că mă face specială.

După primul copil, nu-mi amintesc să fi făcut ceva special de 1 iunie. Păi, pe-atunci 1 iunie era o zi ca oricare alta. Se mergea la serviciu, copiii la grădiniță, poate aveau ceva tematici diferite în ziua aceea, eu oricum nu-mi amintesc nimic.

Anul acesta însă, 1 iunie devine pentru prima dată zi liberă națională!

Credeți că e simplu să faci o zi să fie liberă pentru întregul popor? Deloc! Aș zice că aproape imposibil dacă stăm să ne gândim că propunerea a venit din partea Itsy Bitsy, un radio particular pentru familie și copii.

Doar că, Dumnezeu ajută mamele cu copii.

Această idee nemaipomenită a ajuns pe mâinile unor mame cu copii din Parlament și cu ajutorul opiniei publice, alte mame și familii cu copii, a născut cel mai frumos cadou pe care l-ar putea primi vreodată un copil – o zi liberă de conectare în familie.  Și nu e o zi ca oricare alta, nu e o sâmbătă sau o duminică petrecută acasă, e

Ziua Națională a Copiilor pentru prima dată LIBERĂ!

Nu există cadou mai frumos pentru copil decât atenția părintelui, timp petrecut cu el, timp în care părintele este prezent, ochi și urechi, atent la reușite, implicat în activități alături de copil, gata să-l încurajeze și să-i confirme rezultatele și iubirea supremă!

Știu multe familii care de 1 iunie sunt plecate din București, și datorită micii vacanțe create alături de alte zile libere. E minunat!

Pentru cei care rămân acasă însă, Itsy Bitsy – fără de care 1 iunie nu ar fi fost ceea ce a devenit zi liberă dedicată copiilor – a organizat cel mai mare eveniment pentru copii și părinți în parcul IOR (Al. I. Cuza) pentru 10 ore continuu.

Știți momentul acela când devii copil, te joci, mănânci înghețată, alergi, râzi cu gura până la urechi, te plimbi, desenezi, trăiești fiecare secundă alături de copilul tău? 1 iunie va fi o zi din aceasta. Și mai mult decât atât, va fi ziua copilului tău special creată să fiți împreună!

Care este agenda?
De la 10:00 dimineaţa, Parcul Al.Ioan Cuza (fost I.O.R.) se va transforma într-un uriaş loc de distracţie, în care fiecare familie va putea alege activităţile preferate, căci sunt pregătite surprize în zonele: Itsy Bitsy Show, Itsy Bitsy Joacă, Itsy Bitsy Creativ, Itsy Bitsy Sport, Itsy Bitsy Bebe, Itsy Bitsy Foto şi Itsy Bitsy VIP de la Foişorul de Lemn. Copiii şi părinţii se vor implica în activităţi pe alei, vor intra în direct la radio, în transmisiunile live de dimineaţă, chiar de pe scena Itsy Bitsy Show.
Pe scena Itsy Bitsy Show vor urca eroii preferaţi ai copiilor: Itsy, Bitsy, SuperZăpă şi Profesorul de Joacă Leon Magdan. Alături de ei vor veni artişti ca Virgil Ianţu, Marius Moga, actorul Marian Râlea, Gabriel Cotabiţă, Magicianul Bogdan Muntean şi chiar Maia Malancuş, câştigătoarea de la Vocea României Junior. Vor cânta şi vor dansa copii din cluburile: DeMogaCamp & Contrapunct, Grupul Miniton, Corul Liliput, Corul de Copii Radio, Şcoala de Joacă, Trouble Crew şi Mini Trouble, STEYsha School of Irish Dance, Clubul Davidans, Asociaţia pentru formare. Gazda serii va fi realizatoarea radio Ruxandra Rusan.
La Zona Itsy Bitsy VIP, care va fi în Foişorul de lemn, părinţii vor putea fi prezenţi la lansarea cărţii “Copiii ştiu… emoţiile sunt bune”, prima carte semnată de Virgil Ianţu. Vor putea afla de la actriţa şi realizatoarea radio Tily Niculae, reţete creative pentru copii, din proaspăt lansata carte “Reţete sofisticate”.   
Tot la Zona Itsy Bitsy VIP, mămicile vor invăţa de la realizatoarea TV Florentina Opriş, cum pot face sport împreună cu cei mici, pentru a-şi recăpăta silueta după sarcină. Vedeta Roxana Iliescu, le va povesti apoi mămicilor cum pot să îşi păstreze feminitatea şi în rolul de mamă. Iar actriţele Ioana Ginghină şi Raluca Guslicov le vor arăta părinţilor şi copiilor idei de joacă inspirate din teatru.
Pentru că părinţii au susţinere de ani buni şi din partea mamelor blogger, aceştia au şansa de a-şi întâlni blogger-ul preferat la Foişorul de lemn. Distracţia în familie îmbracă cele mai diverse forme şi mamele blogger, alături de copiii lor, au ales să arate publicului prezent cele mai diverse activităţi, ca inspiraţie pentru timp de calitate părinte-copil. Vor fi prezente: Ana Nicolescu, Florina Badea, Miruna Ioani, Carmen Radu, Mihaela Dămăceanu, Amina Tomescu, Anca Gheorghe, Cristina Oţel, Dina Bento, Lucia Radu Simota, Bianca Timsa Stoicescu, Ana Maria Mitruş, Ioana Marinescu, Gabriela Maalouf, Alina Elena Golaes şi trainerul Otilia Mantelers.

Nu știu cum sunteți voi, dar eu abia aștept!

O dată că vreau să vă surprind cu o activitate pe care o puteți face oricând în casă, la restaurant, în avion sau în tren cu câteva piese pe care le puteți avea la îndemână, apoi cu ceva idei pe care să le luați la pachet acasă, iar apoi, pentru că vor fi o grămadă de ateliere la care abia aștept să particip împreună cu copiii mei.

Eu voi fi în parc de la 10, iar atelierul meu va începe la ora 11.30. Nu o să vă rețin mai mult de 10 minute.

Nu știu cum o vedeți voi, dar eu chiar simt că e ziua noastră minunată, împreună! Și vreau să o sărbătorim cât mai frumos posibil.

Spre seară, noi vom pleca spre Limanu unde vom experimenta pentru prima dată în 4, mijlocul de transport numit barcă cu vele. (Sper că nu plouă că nu mă văd bine, nici eu pe mine, dar nici pe bărbatu-meu).

Pentru cei care nu pot citi decât în diagonală și concluziile, iată rezumatul:

  • conform articolului precedent – acesta – mă găsesc într-un fel de cutie cu nimic când scriu acest articol, dar mi-e cam ciudă că tot în acest moment, domnul se găsește și mai profund în cutia lui cu nimic, adică doarme.  Nu știu dacă e tocmai corect ce se întâmplă.
  • 1 iunie, ora 10, parcul IOR, sărbătorim prima zi liberă naţională de 1 Iunie celebrată cu peste 10 ore de distracţie în familie.
  • pe mine, alături de familie, mă găsiți în zona Foișorul de lemn de la 11.30. Vă rog, galerie că sunt la început, mică și timidă!
  • pentru Limanu mai sunt 2 locuri libere dacă mai dorește careva senzații tari pe barcă alături de copii. It will be fun and scarry! (pe asta nu am zis-o eu, ci copilul descătușat din mine)

Hai la Cea Mai Itsy Bitsy Zi Libera Nationala!

 

 

 

 

By Published On: 24/05/2017Categories: Jurnal de părinte, Stil de viață1 Comment

Share This Story!

One Comment

  1. […] Dina Bento (mamipetocuri.ro) vă va arăta cum să construiţi o planetă din cuburi, […]

Leave A Comment

Articole Similare

Toate Articolele

Produse

Vezi Magazinul