Care este cea mai frumoasă amintire din copilărie pe care o ai alături de părinții tăi?

De 1 iunie, pentru prima dată zi liberă națională, te invit să faci următorul exercițiu de memorie și să răspunzi la întrebarea:

Care este cea mai frumoasă amintire din copilărie pe care o ai alături de părinții tăi?

A mea este de departe mersul în concediu cu cortul (un cort mare, de 4 persoane, albastru cu alb și cu un garaj suficient de mare cât să intre o Dacia albă 1310) și jucatul de rummy în familie pe setul de iarbă verde format din 4 scaune cu masă pliantă.

Tatălui meu i-a plăcut enorm să cutreiere țara în lung și-n lat. Dacă aș putea, i-aș face cadou o excursie de câteva zile prin țară, să-și amintească de locurile pe care le-a vizitat pe când era tânăr. Aveam mereu la noi cortul, setul de iarbă verde, rummy-ul și saltele pneumatice pe care dormeam.

Nu aveam multe jocuri de masă. Nu-mi amintesc dacă nu erau disponibile la vânzare sau nu ne permiteam noi să cumpărăm altele. Știu doar că mai aveam un pachet de cărți și mai tot timpul jucam șeptică – tata dădea mereu cu șeptarii și câștiga și scrabble – mama era cea mai bună, iar mai apoi soră-mea cu care puteai juca împreună cu DEX-ul. Plus un ”nu te supăra, frate” care mi-a terorizat copilăria. Pierdeam mereu și nu puteam să mă supăr că nu era corect față de numele stupid pe care-l purta.

La ultima vizită în Bacău de acum câteva săptămâni, copiii mei au descoperit cutia de rummy. Mi-a trezit enorm de multe amintiri și am avut pe vârful limbii întrebarea către tata dacă mi-l dă mie, acasă. Nu am îndrăznit, e jocul care ne-a legat ca familie în momentele noastre cele mai bune.

Dar tata, care parcă mi-a auzit gândul, a spus:

– Ăsta e joc vechi, de calitate, nu se mai face așa ceva. Vezi, are piese de ceramică. Acuma sunt din plastic. Ai grijă, să nu le pierzi, Andre! Ăsta-i jocul meu preferat.

Și-al meu este! Și n-am mai îndrăznit să spun nimic. Era ca și când l-aș fi separat pe veci de amintirile cele mai frumoase din tinerețe.

E-adevărat! Copilăria este cea mai frumoasă perioadă, atât pentru copil, dar și pentru părinți!

Un joc cât o copilărie întreagă

Acum fix două zile am primit cadou un set de rummy. Era ca și când cineva mi-ar fi citit gândurile. Nu e cu piese de ceramică, probabil nu se mai fabrică de pe vremea copilăriei unul la fel ca al părinților mei, dar e jocul care a venit fix în momentul potrivit, acela de a juca împreună cu copiii în această minivacanță. Interesant este că a venit fără instrucțiuni, pentru că, nu-i așa: rummy este jocul copilăriei noastre. Nu ai cum să nu știi cum se joacă, și în câte feluri poți să te joci.

Centrul Comercial Auchan Titan oferă fiecărui copil în parte un kit complet de jocuri minunate de jucat în familie.

Nu e tragere la sorți, nu e tombolă sunt doar 3 pași simpli de urmat pentru că fiecare copil merită un rummy.

Pasul 1 – intri pe  www.bucurieimpreuna.ro și joci împreună cu familia un joc extrem de amuzant (eu tocmai am făcut o pauză de 30 de minute și nu mă mai lăsam plecată). Jocul ca să fie câștigat trebuie jucat în familie.

Pasul 2 – după câștigarea jocului, îți lași datele de contact și vei putea să-ți ridici premiile – un kit complet de jocuri pentru familie (un rummy, un kit cu 8 jocuri diferite și o medalie) – în orice zi de 2 și 9 iunie, în intervalul 16.00-20.00 de la Centrul Comercial Auchan Titan, Happy Team

Pasul 3 – te joci cu spor în familie până la următorul 1 iunie

Toate familiile care își iau kit-ul de joacă acasă pot câștiga un weekend la Disneyland.

Noi vom fi la Limanu în următoarea perioadă, pe o barcă fără acces la internet sau televizor. Exact ca-n copilăria mea, la iarbă verde, jucând rummy.

Trăiește bucuria copilăriei în familie!

 

By Published On: 01/06/2017Categories: Jurnal de părinte0 Comments

Share This Story!

Leave A Comment

Articole Similare

Toate Articolele

Produse

Vezi Magazinul