Like & Share, acest vis american al oricărui blogger

www.mamipetocuri.ro

Ies din casă acum câteva zile să iau două pulpe de pui din congelatorul Ramonei și niște lapte pentru micul dejun din frigiderul Ioanei. (dacă ați pierdut povestea frigiderului stricat, o găsiți aici)

Deja simt că fac parte din familie. Cu Ramona am depănat povești despre rețete de gogoși, cu Ioana am vorbit despre copii. Am plecat la 6 și m-am întors la 8 acasă.

Pe modelul:

– Unde ai fost?

– La poartă cu Maricica.

– Și de ce nu ai invitat-o înăuntru?

– Se grăbea.

În drumul meu spre casă, dau cu ochii de Valentina, altă vecină.

”Bună, bună, ce mai faci”, prindem din urmă rapid zilele în care nu ne-am văzut.

Soțul ei în spate, mă observă și zice:

– Dina, tu ești mami pe tocuri?

Eu zâmbesc.

– Da, ea este, îi răspunde vecina. Vezi că te citește în fiecare zi, îmi confirmă ea mie. Să-i dai like, ai auzit?

– Nu prea mă pricep, zice el. Ajută dacă dau like?

– Like și share, completez eu pe un ton hotărât.

Așa mi-am dat seama că există această categorie de cititori care nu știu ce să facă după ce citesc un articol cu care au rezonat.

Fiți atenți la mine!

Să presupunem că ai citit un articol cu care ai rezonat din plin. Ți-a furat un zâmbet într-o zi mohorâtă. Te-a încurajat că poți. Că vei reuși. Ți-a confirmat pe deplin că nu ești nebună, ci doar mamă de doi, trei sau patru. Că mai sunt și alții ca tine, și că vei supraviețui. Unei răceli, gripe, unui conflict.

Ei bine, singurul mod de a-ți arăta mulțumirea sau aprecierea față de autorul articolului este la fix două butoane distanță – like and share. Iar dacă vrei să fii pe deplin pomenit, lasă și un comentariu.

O să bucuri un suflet de blogger cum nici copiii tăi nu s-au bucurat când l-au văzut pe Moș Crăciun prima dată în viață.

Pentru cei din categoria care cred că bloggerul face milioane, stând în pat, cu cafeaua în mână și laptopul în brațe, relaxați-vă, dați like and share.

Bloggerul nu face bani din asta. A făcut de mult de când ați deschis articolul prima dată. Și va face și mai mult dacă scrie bine, coerent și articulat. Ca un medic ce-și deschide cabinet privat sau un instalator care îți desfundă chiuveta în timpul liber. Îi mai chemi și data viitoare dacă ți-a plăcut. Și îi recomanzi și la alții, că doar nu ții doar pentru tine. Că se cheamă egoism, iar tu nu ești egoist!

A fi blogger e un job în sine. Scrii zilnic, faci SEO, verifici tematici, cauți subiecte, plătești taxe și impozite. Deci, nimic nu e pe gratis și nimeni nu cere pomană!

Și nu în ultimul rând, categoria celor care citiți și nu rezonați, aveți păreri sau experiențe diferite –  comentați, spuneți-vă opinia. 

Cred cu tărie că nimeni nu s-a născut învățat și cu siguranță toți avem idei personale, la care ținem. Important e să ne facem auziți cu respect și într-un mod inteligent. Și mai ales, să nu facem bloggerul responsabil pentru toate nefericirile noastre. Pentru asta există tratament psihologic.

Deci like and share, că nu vă costă nimic.

 

Sursa foto: aici

 

 

 

 

 

5 Comments

  1. Pe noi nu, dar dacă bloggerul devine milionar din likeurile noastre? Ha? Ce facem atunci? 😂😂
    Share? Parcă le ceri să își taie o mână! Noroc cu mama care distribuie tot!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *