Pe timp de frig și ploaie, avem jocul perfect – Planeta Pământ

www.mamipetocuri.ro

Când avea Andre vreun an și ceva, exista aceeași modă ca și acum, să se posteze pe Facebook ce mai fac copiii noștri pe-acasă. Pe modelul, o mamă mândră, un copil fericit. Iar celelalte rămâneau frustrate că al lor copil nu are aceleași aspirații și îndeletniciri ca al vecinei de la 2.

Eu făceam parte din a doua categorie. Eram frustrată că Andre la 1 an jumate nu făcea puzzle. Nu reușea să le facă nici măcar pe alea simple de 6 piese, darămite pe alea de 24 care erau fotografiate pe Facebook.

Muream și nu altceva!

Huuuuuuuu, respirăm, inspirăm, respirăm!

M-am chinuit mult timp cu un puzzle simplu, cu un porc roz, de mi s-a luat. Abia, abia îl făcea, dar mai mult încurajat de mine decât de interesul lui. Mi-a trebuit ceva exerciții în fața oglinzii, spunându-mi într-una:

– Copilul nu are nimic. Sunt copii cărora nu le plac puzzle-urile. Lui îi plac mașinile. Lasă-l să se joace cu mașinile. Copilul este absolut normal.

Da, mamele mai vorbesc și singure. Noaptea, în oglindă. Nu sunt fantome. Sunt vocile din capul mamei.

A trecut vremea, am născut al doilea copil, m-am liniștit instant. La câte aveam pe cap, numai faptul că lui Andre nu-i plăcea puzzle-urile mai îmi lipsea. Îl implicam în relația cu soră-sa, apoi el mergea la grădiniță, când se întorcea prefera să se joace cu un coleg de-a raliul, deci, lucrurile lăsate în voia lor se aranjau mai bine fără controlul meu suprem.

Au mai trecut anii, copiii au crescut, iar acum un an, de Crăciun, când l-am întrebat pe Andre ce-și dorește de ziua lui, singura lui cerere a fost: un puzzle de Crăciun. Am dat 25 de lei pe el și a fost cel mai fericit copil.

În timp, i-am mai luat cu Spiderman, cu camioane, animale. Acum, face puzzle ca un roboțel. Prima dată îi ia mai mult, apoi, parcă memorând toate piesele, îl termină imediat. De altfel, se știe că săgetătorii au memorie de elefant.

Când le termină pe ale lui, le ia la rând pe ale lui Beatriz. Nu apucă Beti să facă gura lui Rapunzel, că Andre deja e la jumătatea tabloului.

Eu, bineînțeles, sunt în extaz. În final, Andre face puzzle. La 6 ani. Atunci i s-au conectat lui neuronii. Ce să-i faci?

Acum 2 săptămână am venit acasă cu cel mai mare puzzle din colecție.

Planeta Pământ cu 205 piese achiziționat de aici.

A fost FAS-CI-NAT!

E drept că și calitatea lui este ireproșabilă, are inclus o carte cu explicația fiecărui continent în parte, este desenat foarte frumos și este plin de detalii interesante.

Din acel moment, Andre l-a făcut de cel puțin 10 ori. Cred că aproape în fiecare zi, a reluat construcția lui. Eu îl strâng pentru a nu pierde piesele. El a doua zi o ia de la capăt. Nu se satură de el, dar și mie îmi place de mor.

Are diferite tipuri de pești, iglu, eschimoși, dansatoare de flamenco, avioane, rachete, caracatițe, clădiri, animale, tot ce e reprezentativ continentelor noastre.

De fapt, să vă zic un secret. Eu sunt fan jocuri de masă pentru copii. În loc să mă pui să tai, să desenez, să lipesc, mai bine jucăm scrabble sau remi sau facem puzzle.

De aici și nebunia mea de a insista să le placă copiilor puzze-urile, Pantomimo și alte câte jocuri mai avem prin casă.

Beatriz nu pare să se dea în vânt după astfel de jocuri. Mai degrabă Andre ar sta zeci de minute să descopere drumul salvator dintr-un labirint.

Însă, cine știe ce surprize ne așteaptă peste câțiva ani.

Fiecare copil e un copil, cu interesele și abilitățile lui.

Vă pun mai jos un filmuleț care exprimă toată bucuria copiilor la deschiderea cutiei.

Sigur, sigur nu veți da greș cu el pentru un copil care iubește astfel de jocuri.

Și tocmai ce l-am zărit pe cel cu planete. Deci, știu exact ce o sa-i cumpăr data viitoare.

 

 

4 Comments

  1. eu am, facut parte din prima categorie de mame la primul copil-. acum ma uit uimita la al doilea cum n are chef si interes sa imbine nici macar doua piese una cu alta. noroc ca am trecut de perioada frustrarilor :)))
    imi place puzzle ul ca are piese mari iar tu imi dai speranta ca pana la urma si al doilea copil al meu va face intr o zi.
    deocamdata avem unul de la disnay cu piese chiar f mari si tot ce face cu ele e sa le bage sub covor :))). probabil spera sa apara de acolo gata facut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *