Mamelor din lumea-ntreagă, relaxați-vă! Dacă (mai) puteți!

Cunosc cel puțin 5 bloguri de (non)parenting cu tot cu al meu, care militează pentru relaxarea femeilor, în general și a mamelor, în particular. Cu siguranță sunt mult mai multe.

Mai am câteva mame în jur plus câteva prietene cu care vorbesc despre același lucru.

– Mamă, ce mi-aș dori să mă relaxez și eu. Să mă duc la spa și să nu mă mai aud strigată, nici măcar de portar care-mi strigă că sunt pe sens invers în parcare.

– Și eu mi-aș dori să fiu pe o insulă pustie să citesc și să meditez.

– Da, ce fain ar fi să merg săptămânal la masaj și mai ales să-mi permit să fac asta.

– Hai, când mai ieșin și noi la cafea?

– Oricând, azi nu pot și nici mâine. Dar de poimâine, spune tu unde, dar să fie cu loc de joacă, să nu-mi beau cafeaua din nou, rece.

Deci, o mega relaxare. Doar ascultând și parcă deja te simți ca-ntr-o seară cu fetele în oraș. Oricum, mai mult de-atât nici nu se întâmplă, că oriunde ai fi, orice ai face, te strigă cineva, cumva. Iar dacă chiar ai norocul să nu te strige nimeni, ori auzi în creier un glas șoptit de copil, ori te faci tu strigată – Copii, e totul bine, acolo în cameră?

Stă în sângele oricărei mame să-și caute de lucru. Asta dacă nu vrea casa dărâmată și perdelele tăiate.

Pe Centura Bucureștiului, într-un moment de maximă relaxare, blocată fiind în spatele unor tiruri, m-am întrebat așa, în sinele meu:

– Cum naibilu`, mă relaxez eu? Și mai ales, când?

Oare atunci când sortez rufele sau poate când le întind? Sau când le iau din nou la mână să le sortez pentru călcat?

Oare când fac mâncare și copiii aleargă necontrolați prin casă?

Când stau blocată în trafic în drum spre și la întoarcere de la?

Sau poate când mă duc la cumpărături și pierd ore pe drum, la rând sau alegând produsele cât mai ”curate”?

Poate când răspund la emailuri sau când mă joc cu copiii?

Trăgând niște fum de eșapament pe nări, am concluzionat că relaxarea e o Fata Morgana constant nemulțumită.

2 idei de relaxare

1. Florina Badea organizează a doua ediție a evenimentului Mama Time Out pentru care am două invitații și cu mine 3. Găsiți detaliile pe blogul ei. Nu știu dacă o să ne învețe cum să facem lebede din prosoape sau avioane din haine murdare, dar sper să plec de-acolo cel puțin mediu relaxată și cu idei până la primele zile libere ale copiilor. Dacă vreți să mergeți, dați un semn aici, la articol, până mâine.

2. Yucca Center

Un loc în care m-am relaxat mai ceva ca la Therme și fără loc de parcare. Am dat trei ture de Dorobanți – Floreasca și retur ca să parchez civilizat. Dar am mâncat niște clătite extrem de bune, și vă spune asta cineva pe care clătitele o lasă rece. Apoi, am testat supa cremă de dovleac care este super delicioasă, iar salatele erau de vis.

Ce mai are Yucca special? Sală de întâlniri, loc de joacă foarte fain întins pe două etaje cu tot cu o mini bibliotecă și jocuri de masă, salon de coafură și cosmetică.

2 ore am reușit să mă relaxez, fără să-mi mai zboare mintea la copii, cină și ziua încărcată ce stătea după colț, gata să mă înșface.

Este energia spațiului, mi-au spus fetele când mi-am luat la revedere.

Nu știu ce-o fi, dar vă spun ce este – în drum spre Andre, mi-a venit ideea acestui articol pe care l-am scris dintr-o suflare. Nu aveam în plan să vă povestesc despre Florina, Yucca sau alte locații, proiecte și oameni.

Dar am sufletul plin că pot recomanda oameni care merită și reușesc, în același timp, să închid programul radiofonic înainte de ora 23.

Parcările fie cu noi și relaxarea pe măsură!

Sursa foto

 

 

By Published On: 10/11/2017Categories: Destin de mama0 Comments

Share This Story!

Leave A Comment

Articole Similare

Toate Articolele

Produse

Vezi Magazinul