Cafeaua de la 10 – Ce fac mamele când nu mai pot

Se spune prin cărțile unora mai deștepți ca mine că bărbații se nasc cu capacitatea de autopunctare, pe când la femei aceasta lipsește cu desăvârșire. De vină ar fi tot testosteronul care transformă orice muscă într-un minizeu. Cel puțin în reflexia din oglindă.

Dacă bărbatul vine de la serviciu obosit, se aruncă pe canapea, în timp ce savurează cu o bere în mână cutia cu nimic, femeia își toarnă a patra cafea din zi, mănâncă un colț de pâine în timp ce bagă la spălat, amestecă în mâncare, repetă cu cel mare lecția despre munți și ape la geografie, iar celui mic îi explică miracolul Nașterii lui Iisus Hristos. Tocmai s-a întors de la serviciu și abia se află la jumătatea listei de to-do.

Partea și mai stranie, care cred că i-a dus pe unii să exclame că bărbații vin de pe Marte și femeile de pe Venus este aceea că atunci când bărbații intră în cutia cu nimic, ei de fapt își încarcă bateriile. De aceea, ar fi frumos să-i și lăsăm pentru câtva timp acolo.

Întrebarea este: care e varianta feminină a cutiei cu nimic?

Ce fac femeile atunci când nu mai pot? Ce le ajută să-și încarce bateriile?

  1. În primul și în primul rând, scoatem lista cu cele 4-5 persoane pe care o avem mereu la noi (sau ar trebui) și sunăm o prietenă care ne poate ajuta să ne confirme că mai e și altcineva ca noi, că nu suntem singure pe Planeta Mamelor care NU MAI POT, că există speranță, că suntem minunate și copiii ne iubesc. Scopul acestei discuții este pentru a ne ventila, a spune cuiva tot ce avem pe suflet fără să fim judecate sau a primi sfaturi de care oricum noi nu avem nevoie în acel moment.
  2. Să ieșim din casă, de preferat singure sau cu prietenii noștri, dar fără copii. Un moment de relaxare în afara atmosferei din casă este binevenit. Să facem ceva doar pentru noi: mergem la un masaj, citim o carte într-o bibliotecă sau în parc, mergem la o piesă de teatru sau la un film la cinema, orice care ne poate ajuta să ne relaxăm. În cazul în care nu putem pleca fără copii de-acasă, există locuri de joacă, chiar și pentru bebeluși, unde putem să ne relaxăm parțial, oricum mai mult decât dacă am fi stat acasă.
  3. Alte soluții pe termen scurt, ar fi: ne cumpărăm ceva drăguț, să bem un pahar de vin, să ne punem seara la un film, pe canapea, să citim în baie 3 pagini din romanul preferat. Nu e chiar o soluție magică, dar ajută în situații de criză.

Povestea pe lung, cu detalii și impresii, aici:

Sursa foto

By Published On: 02/12/2017Categories: Cafeaua de la 10, Video0 Comments

Share This Story!

Leave A Comment

Articole Similare

Toate Articolele

Produse

Vezi Magazinul