Ce fac eu de 1 Iunie (5 idei și două bonus clasate pe gen)

Știu că nu m-a întrebat nimeni și e cel puțin ciudat să mă apuc să mă întreb singură și tot eu să răspund.

Dar ca în orice banc cu Leana și Costel, există o explicație. Noi, ca familie, ne urnim tare greu din casă. Că așa ne găsește Dumnezeu, la 4000 km distanță și tot ne potrivim. Dacă ar putea, soțul meu ar sta numai în casă și viața lui ar fi perfectă ca-n filmele de la Hollywood. Nici el n-o știe, dar simplul fapt că visează să-și cumpere o barcă și să traverseze lumea zice multe despre visul lui.

Eu, pe de altă parte, n-aș trăi chiar într-o barcă, dar nici să-mi faci program prestabilit nu prea-mi place. Dacă am chef să plec, plec, dacă nu, mai bine stau la mine-acasă. Mănânc ce vreau, nu mă bate soarele în cap, nu mă enervează oamenii care țipă la copii, cei care aduc mâncare-n parc sau care nu stau corespunzător la semafor. În bula mea e mereu bine!

Ce sens are să mă stresez, când pot să evit?

Nici copiii nu sar departe de trunchi

Copiii noștri fac parte, evident, din aceeași poveste. De Andre trebuie să mă rog vreo 2 ore ca să putem merge undeva unde el nu a mai fost până atunci, într-un loc pe care nu-l cunoaște. Iar lui Beti trebuie să-i desenez exact toate detaliile ca să accepte o nouă provocare. Iar detaliile ar fi de preferat să conțină următoarele cuvinte: Zurli, bomboane, mama și adiacent noi 4, joacă.

Vedeți? De aia e atât de greu la noi să ne planificăm ieșiri în oraș. Mulțumește-i tu pe toți.

Dat fiind acestea, de 1 iunie a fost o adevărată provocare să analizez foarte bine oferta ca să facem alegerile cele mai bune și potrivite. Practic, mi-am depășit statutul de organizarea pentru mine este limbă chineză.

Între noi fie vorba, soțul meu nici nu știe ce-l așteaptă mâine.

Sau cred că eu nu știu ce mă așteaptă mâine.

Hmmmm…..

Oferta zilei de 1 Iunie

1. În primul rând, la ora 12.00 voi participa la discuția Anei Nicolescu despre feminitate și bani în cadrul evenimentului Itsy Bitsy din Parcul IOR (Al. I. Cuza). Pică la fix. Numai bine am timp să trezesc toată casa și să pregătesc pe fiecare în parte după nevoi.

www.mamipetocuri.ro

Tot în cadrul evenimentului de mai sus puteți dona jucării, haine, rechizite școlare și cărți pentru copii cu vârste cuprinse între 7-12 ani, în cadrul evenimentului lui DaddyCool. Copiii de la Edulier se vor bucura tare tare mult.

www.mamipetocuri.ro

2. Apoi, mergem la Bookfest. Vineri, pe 1 iunie de la ora 15.00 și sâmbătă de la ora 12.30 Editura Cartea Copiilor organizează evenimente tare faine pentru copii. Iar pică la fix. Numai bine merg acasă, mâncăm și apoi către citit cărți plecăm. Sau poate mâncăm ceva în oraș.

www.mamipetocuri.ro

3. Dacă ne mai țin puterile, spre seară mi-aș dori să ajungem la Happy Cinema (București, Focșani și Buzău) unde organizatorii au pregătit o serie de 12 filme gratuite pentru copii cu vârste de până la 12 ani. Eu m-aș duce la România Neîmblânzită să vadă și copiii mei lucruri noi din țara în care locuiesc.

www.mamipetocuri.ro

4. Pentru cei din zona Drumul Taberei și adiacent :), Centrul Comercial Drumul Taberelor organizează pe 1 și 2 iunie super evenimente pentru copii, cu premii și cadouri. Eu zic că merită dat o fugă, mai ales dacă sunteți prin zonă.

www.mamipetocuri.ro

5. Iar cireașa de pe tort, pe 1 iunie Educlass îi așteaptă pe toți copiii la magazinul lor din Unirii, 9 pentru surprize cu bomboane și jocuri interactive. În plus, găsiți reduceri de 15% la toate jucăriile din magazin.  Dat fiind că au prețuri începând cu 15-20 lei, eu zic că faceți super afacere. Plusul major este că jucăriile lor chiar sunt deosebite și foarte calitative.

www.mamipetocuri.ro

Bonus pentru mame

Iar dacă tot ați alergat ba în parc, ba după cărți, ba după cumpărături, eu zic că la final de zi, merităm și noi, mamele, o bere cu lămâie în buricul târgului cu dosul lipit de trotuar.

Căci eu sigur asta o să fac la evenimentul Femei pe Mătăsari. Oricând între 1-3 iunie. Eu cred că o să servesc berea pe 2 iunie.

Bonus pentru tați

Eu zic doar ce facem noi, nu bag zâzanie în casă. Gena masculină a prietenelor mele se va  întruni la noi acasă la un grătar cu tot cu copii, în timp ce mamele vor merge la promenadă.

Copiii cu tații și mamele cu mamele.

O dată e 1 iunie!

 

Sursa foto

By Published On: 31/05/2018Categories: Jurnal de părinte, Stil de viață0 Comments

Share This Story!

Leave A Comment

Articole Similare

Toate Articolele

Produse

Vezi Magazinul