Vara asta este despre scris

Vara trecută, am citit în același tip de concediu – singură cu doi copii timp de o lună jumate, Ferrante – Prietena mea genială. M-a cutremurat, m-a făcut să nu dorm noaptea, să recitesc paragrafe întregi, să trăiesc și să retrăiesc alături de personaje fuga și împăcarea, acceptarea și schimbarea.

Anul aceste e despre scris, încredere și perseverență.

“”Ce nu înțeleg eu, Stevie, a zis ea, este de ce-a trebuit să scrii un gunoi ca ăsta. Ești talentat. De ce vrei să-ți irosești calitățile?”
Făcuse sul un exemplar al romanului și-l agita in fața mea, așa cum ar agita cineva un ziar sul la un câine care s-a ușurat pe covor. (..) Mi-era rușine. Am petrecut destul de mulți ani de atunci – cam mulți, cred – simțindu-mă rușinat pentru ceea ce scriu. Cred că aveam deja patruzeci de ani când mi-am dat seama că aproape toți prozatorii și poeții care au publicat vreodată măcar un rând au fost acuzați de cineva că-și irosesc talentul cu care i-a hărăzit Dumnezeu. (…)
În adâncul sufletului, am rămas rușinat. Am continuat s-o aud pe dra Hisler întrebând de ce vreau să-mi irosesc talentul, de ce vreau să-mi irosesc timpul, de ce vreau să scriu mizerii”. ( Stephen King, Despre scris)

Sursa foto

By Published On: 06/07/2018Categories: Destin de mama0 Comments

Share This Story!

Leave A Comment

Articole Similare

Toate Articolele

Produse

Vezi Magazinul