Emoționel, un joc minunat cu emoții + Concurs

www.mamipetocuri.ro

Primele jocuri cu emoții le-am experimentat acum vreo 2 ani. Nu m-am trezit într-o dimineață, cu copilul plângând lângă mine spunându-mi:

– Ceea ce mă va ajuta acum este un joc cu emoții. Ia să-mi cumpăr câteva.

Nu, nici gând, cu toate că m-ar fi salvat în astfel de situații.

Le-am primit cadou.

Cum s-ar spune, cuiva i s-a făcut milă de mine și-a spus:

– Trimite-i și doamnei cu părul măciucă niște jocuri, poate-și mai revine.

Le-am primit un pic reticentă, că ăsta-i felul copilului rebel.

Ce-s cu astea? Ce fac cu ele? La ce mă ajută?

Ca apoi, să nu mă mai pot despărți de ele. Le-am luat cu noi în Portugalia astă vară, ne-am întors cu ele acasă, am jucat Memo până le-am tocit și-am învățat cu ele până când, într-o situație din aceea conflictuală cu copiii, Beti s-a dus la pachetul cu carduri și-a venit la mine cu imaginea fetiței tristă:

– Uite-așa mă simt acum! Din cauza ta!

Atunci, ca un mister pe care mă chinuiam să-l descifrez de ani în șir am înțeles că toate familiile ar trebui să aibă măcar un joc cu emoții în casă.

Emoțiile trebuie învățate ca să poată fi comunicate corect părintelui.

Sunt trist, sunt supărat, sunt furios, mi-e rușine, mi-e teamă, sunt bucuros, sunt fericit, sunt încântat sunt toate emoții pe care cu greu copilul le poate identifica și articula corect fără suportul unui adult.

O dată ce ele sunt prezentate prin imagini și exemple, facilitați ca părinte comunicarea asertivă în relația cu copiii voștri.

Emoționel, dicționarul emoțiilor

Unul dintre ultimele jocuri de emoții ale celor de la Jucării Vorbărețe este Emoționel, dicționarul emoțiilor.

Este jocul cu cele mai multe emoții explicate, 30 la număr și vine împreună cu 6 sugestii de joc și un caiet de activități.

Ne-a plăcut tare mult, iar lucrul cel mai interesant care-l face deosebit îl găsiți în prezentarea de mai jos.

Despre concurs

Pentru a participa la concurs trebuie să:

 • dați like și share la acest articol și video – nu e obligatoriu, dar ajută
 • să răspundeți printr-un comentariu la acest articol la întrebarea: care e lucrul care v-a plăcut cel mai mult la acest joc (câteva motive sunt prezentate în video)

Concursul se va încheia sâmbătă, 26 ianuarie, ora 00.00. Câștigătorul va fi anunțat duminică, 27 ianuarie printr-un comentariu la acest articol, aici și pe Faceboook. Câștigătorul are la dispoziție 24 de ore pentru a-și revendica premiul printr-un mesaj privat la mine cu adresa completă pentru trimiterea coletului. În cazul în care premiul nu este revendicat, după 24 de ore acesta merge la următorul din listă.

Premiul se va trimite direct de către magazin, de aceea datele personale nu vor fi stocate de mine.

Succes, spor la descifrat emoții și rezolvat conflicte!

www.mamipetocuri.ro

 

18 Comments

 1. Buna ziua! Tare mult mi-ar placea si mie acest joc pt copiii mei!! Imi place pt ca prezinta emotiile, pe intelesul copiilor, ca are solutii pt a trece mai usor peste unele dintre ele si ca le poti folosi in mai multe variante de jocuri.

 2. Mi-a placut cum sunt descrise emotiile dar si faptul ca se propun mai multe solutii concrete ce pot fi aplicate si explicate copiilor

 3. Mi-a plăcut mult ideea jocului care definește emoțiile, faptul că și sugerează ce să faci pentru a depăși o anumită emoție, și nu în ultimul rând faptul că vine cu idei de jocuri și activități!

 4. Identifica emotiile si asta e foarte important pentru un copil. Cei mici au un vocabular redus si de cele mai multe ori nu isi recunosc starile prin care trec. De ex. „Agitatia” versus ” iritatie”.

 5. Mi-a plăcut prezentarea emoțiilor pe carduri și ideile cum am putea depăși acele emoții.

 6. Mi se pare super ideea jocului, mai ales faptul ca descrie clar, cu exemple, fiecare emotie in parte.

 7. Imi doresc tare mult acest joc pentru fetele mele. Este foarte important sa stii sa identifici emotia care te copleseste, dar ce-mi place cel mai mult la acest joc este ca primesc copii si sugestii cum sa depaseasca aceasta emotie.

 8. Pare un joc interesant, util pentru a dezvolta la copilași abilitati de autoreglare emoțională. L as folosi în activitățile cu copilașii cu cerinte educative speciale, din centrul unde îmi desfășor activitatea de terapeuy. O zi frumoasa!

 9. Mi-a plăcut că sunt multe emoții pentru explicate, uneori e dificil sa explici copiilor diferența între unele emoții, iar aceste carduri par foarte utile in acest sens.

 10. Este un joc foarte util si imi place tare mult ca emotiile sunt explicate si are solutii pentru depasirea unei anumite stari

 11. Mi se pare super ideea jocului, mai ales faptul ca descrie clar, cu exemple, fiecare emotie in parte.

 12. O Dina ,e perfect pentru Adi ținând cont ca are diferența de dezvoltare a varstei emoționale fata de vârsta fizică. Ar fi o binecuvântare pentru el!
  Îmi place ca ajuta copilul sa își recunoască emoțiile si da și soluții la modul cum ar trebuie sa reacționeze corect,fără sa facă circ.

 13. Îmi place cel mai mult faptul ca are diverse sugestii de jocuri în care se pot aplica cunoștințele despre emoții, pe care le oferă. Cum altfel le face placere și învață copiii cel mai bine, decât prin joc.

  1. Dragilor, vă mulțumesc tare mult pentru comentarii și interes. De data aceasta, premiul merge către @Vlad Simona. Simona, te rog să îmi trimiți un email de pe adresa cu care te-ai înscris la concurs și să imi oferi datele unde să ți se trimită premiul. Nu uita că termenul este 24 de ore. Felicitări !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *