3 lucruri care să facă alergatul mai plăcut

www.mamipetocuri.ro

Dacă ar fi să fac un top 3 al momentelor când am folosit cuvântul niciodată ar fi așa:

1. eu niciodată nu o să alerg

2. eu niciodată n-o să le dau copiilor înghețată dimineața. La asta cu copiii până să-i am pe-ai mei am folosit de-atâtea ori niciodată că mi-e și rușine cu mine: niciodată n-o să întârzii la întâlniri pentru că am avut o noapte albă, niciodată n-o să plec de-acasă cu rochia pătată sau manichiura sărită, niciodată copilul meu nu va plânge în magazin.

3. eu niciodată n-o să pot conduce pe tocuri

Și cum probabil ați înțeles deja, le fac pe toate și cu mare succes. Mai ales pe cele legate de copii.

Și pentru că nu-mi doresc să învățați de la mine cum să fiți o mamă cucu care le dă copiilor înghețată dimineața și nici cum să conduceți pe tocuri pentru că asta vine exersând, azi vreau să vă încurajez să alergați, oferindu-vă de idei cum s-o faceți mai plăcut. Asta în cazul în care urâți alergatul la fel de mult ca și mine.

Pe locuri, fiți gata…..stai, că mă doare într-o parte!

Primul lucru pe care l-am făcut și care m-a setat că trebuie să alerg pe vânt și pe ploaie, mă rog, vorba vine, de fapt alerg când e mai cald afară, a fost:

1. Să îmi setez obiectivul. Vreau să scap de celulită (pe care o urăsc, Doamneeee, cât o urăsc) și să îmi corectez poziția bușită în clasa a V-a când am făcut, visând la Nadia Comăneci, stând în mâini cădere-n pod. Eu am căzut ca din podul casei și-am rămas pe viață cu coloana strâmbă care mă omoară cu zile acum. Așa că, de fiecare dată când mă ia lenea, că mă ia și mă amețește, îmi amintesc așa: de picioarele mele pline de celulită pe plaja din Portugalia de la vară și durerile de spate care nu mă lasă să dorm. În minutul doi sunt în adidași!

După ce mi-am setat obiectivul, m-am întrebat:

– Și cum fac să-mi placă? Că dacă nu mă atrage sub nici o formă, ura și la gară, nu mă mai scoți din pijamale. Poate să fie celulita de 2 cm.

M-am gândit să-mi promit o înghețată după două ture. Dar după ce-ți dai sufletul pe aleile parcului, parcă nu-ți mai vine să strici bunătate de moment cu-o pleașcă la cornet.

2. Spotify. E o aplicație pe telefon care vă dă milioane de muzici de toate felurile, tipurile și stările. Și de alergat și de smiorcăit și de dansat și de ce mai vreți voi. Eu nu pot alerga pe bunți-bunți, dar mi-am făcut un playlist cu ce-a vrut suflețelul meu, ca să uit că alerg de frica celulitei, ci din contră, că mă fugărește Enrique Iglesias ca să-mi ceară un autograf, iar eu mă las greu.

Iar al treilea și cel mai frumos este:

3. 5kRunner. Este o altă aplicație pe telefon, asta-i mai de începători, dar sunt o grămadă în Store care îmi spune exact cât să alerg și cât să merg ca să nu mi se zdruncine toate alea în mine și să renunț data viitoare. Când simți că mori, îți spune:

– Acum, mergi 1 minut.

– Aliluiaaaa!

– Acum, poți alerga!

– Și mai bagi o tură.

Cât să nu mori cu zile și să scapi și de un pic de celulită.

Mie mi-ar mai trebui un suport de pus telefonul că acuma îl țin în chiloți și o centură pentru abdomen ca să-mi întăresc mușchii (sau cel puțin în capul meu!).

În rest, spuneți voi, nu e păcat să n-alergi un pic? (varianta video)

Sursa foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *