Îmbracă-te frumos și când nu te vede nimeni

www.mamipetocuri.ro

Am fost mereu de părere că atunci când te îmbraci ar trebui să o faci în primul rând pentru tine și apoi pentru oamenii din jur. Mă uit la fii-mea care atunci când se trezește din somn prima dată își alege cea mai frumoasă rochie, apoi își pune micul dejun, apoi sare în trambulină.

Am întrebat-o:

– Beti, de ce nu îți iei ceva mai lejer? Poți sări cu rochia aia?

– Da, îmi place și mă simt bine.

Mi-am amintit brusc de o nuntă la care am fost acum vreun an unde mireasa, după vreo câteva ore de dans și distracție și-a schimbat pantofii cu niște șlapi. Nu mi-am putut lua toată noaptea ochii de la ea, cum stătea ea în rochia aia de cine știe câte mii de lei și în șlapi.

Că îi era comod, fără nici un dubiu. Dar, atunci, dacă tot cauți comoditate de ce te mai stresezi să-ți cumperi rochie de prințesă și nu te măriți într-o rochie scurtă cu teniși în picioare, cum am mai auzit și mi se pare tare drăguță ideea. Vrei comoditate, alegi comoditate. Vrei șlapi, faci nuntă cu toată lumea în șlapi, faci la hotel de 5 stele stai până dimineața în pantofi cu toc și pietre nestemate, dacă asta alegi.

Sau îți schimbi pantofii cu toc de 13 cu alții mai comozi dar care să se potrivească ținutei, nu chiar șlapi sau balerinii cu care ieri ai fost la piață.

– Să-mi pun niște pantofi de schimb, că poate mă dor picioarele, spune ea căutând o pungă de plastic în sertar.

– Dacă te dor picioarele, te așezi pe un scaun sau îți iei din start altă încălțăminte. De ce să îți iei niște pantofi, o frumusețe, dacă tot te dor picioarele și reziști fix 10 minute încălțată cu ei?

Te îmbraci pentru cei din jur sau pentru tine?

Asta e din aceeași categorie cu hainele de casă. S-a tot perpetuat încă din generațiile bunicilor noștri că hainele din casă sunt acele tricouri murdare cu clor, cei mai zdrențuroși pantaloni sau maieurile pătate cu grăsime.

Pe de altă parte, ne cumpărăm haine în fiecare weekend. Avem dulapul plin de nu mai știm pe unde să le punem și unde să le mai purtăm.

Acum vreo câțiva ani, când aveam copiii mici și mai mult stăteam în pijamale și în colanți prin casă, de câte ori venea vreun curier la mine trebuia să mă schimb numai să prind o formă umană ca să pot deschide ușa. Când am început să intru din nou în lumea socială, m-a ajutat enorm la recâștigarea încrederii în mine să mă schimb în haine frumos mirositoare, curate, pregătită mereu să ies în condiții normale din casă.

Cu ruj nu mă dau aproape deloc, dar rimelul nici astăzi nu-mi lipsește niciodată de pe gene, iar fără cercei la urechi, ziua nu e bună. Am zile când mă văd doar cu copiii și soțul, dar nu pentru ei o fac, ci pentru propria mea imagine. Eu sunt extrem de importantă pentru mine. Să mă uit în oglindă și să-mi placă de mine, asta îmi dă încredere și mă face să zâmbesc.

Și copiii au voie să se îmbrace frumos în parc

Păstrăm hainele bune pentru când mergem în vizită iar în parc le luăm pe alea gri sau negre, deja murdare sau pătate.

Când erau copiii mei mai mici și erau în faza în care pătau totul în jur, de câte ori venea mama la mine îmi spunea:

– Îmbracă-i, dragă, cu haine frumoase, să se simtă și ei bine. Că le rămân mici și nu se mai bucură de ele.

Așa am învățat să le scot hainele de la naftalină și să nu mai plâng după toate petele de fructe de pe ele.

Apoi, mai sunt acești părinți care-și îmbracă copiii ca din revistă dar n-au voie să mute un fir de pai să nu cumva să murdărească bunătate de haine. Decât haine curate, mai bine copilărie fericită. Iar acuma, s-au inventat atâtea produse de scos pete că e și păcat să nu se simtă și copiii fericiți luând bălțile la rând, în rochițe de prințesă.

Mi-a spus mai demult o tipă care lucrează în domeniul hainelor, cred că se cheamă fashionistă sau ceva de genul ăsta, că pentru a avea o garderobă sănătoasă ar trebui să avem un singur sacou, dar de cea mai bună calitate, o pereche de pantofi nude care merg la toate ținutele dar de foarte bună calitate. Nu multe haine ca să umple dulapul, ci puține dar calitative.

Îmbrăcați-vă cu lenjeria sexi din satin și când dormiți singure în pat, făceți-vă manichiura și când nu vă vede nimeni sau puneți pe voi tricoul acela super frumos, nou nouț cu etichetă când vă apucați să pregătiți cina.

O să vă simțiți speciale! Exact ca voi!

 

 

Sursa foto

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *