Scoici albe în sos portughez

www.mamipetocuri.ro

Dacă vreți să savurați o gustare nemaipomenită, super sănătoasă și mai mult decât rapidă nu ezitați să încercați rețeta de mai jos.

Aveți, vă rog, în vedere că o spune cineva care nu este deloc fan al fructelor de mare, crustaceelor sau moluștelor.

Titlul original al rețetei este Ameijoas a Bulhão Pato şi se pare că numele este un omagiu adus scriitorului Raimundo Antonio de  Bulhão Pato care era cunoscut, de asemenea, ca şi un mare gastronom.

În plus, această rețetă este una dintre cele 7 minunății ale bucătăriei portugheze.

Deci aveți toate motivele să o încercați.

Ingrediente (4 persoane):

  • 1 kg de scoici albe (sau maronii, dar nu midii)
  • 100 ml ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi tăiați rondele
  • o legătură de coriandru
  • 2 linguri de vin alb
  • lămâie
  • sare și piper

Preparare:

Pasul 1: Scoicile se spală bine și se lasă aproximativ 3 ore într-un vas cu apă cu sare. Apa se schimbă de 2-3 ori.

Pe mine m-a încântat maxim această etapă să văd cum se deschid, cum își scot câte un picior afară, iar dacă îl atingi și-l retrag imediat.

www.mamipetocuri.ro

Pasul 2: Într-o oală destul de largă se pune uleiul de măsline, se lasă să se încălzească, se adaugă usturoiul și se sotează puțin. Se adaugă vinul și frunzele de coriandru tăiate mărunt și se lasă la foc mediu până începe totul să fiarbă un pic.

Paul 3: Se adaugă scoicile, sarea și piperul după gust. Se amestecă totul, se acoperă și se lasă la fiert până încep scoicile să se deschidă. Aproximativ 10 minute, timp în care sosul va scădea puțin.

www.mamipetocuri.ro

Pasul 4: Se scot scoicile într-o farfurie mai largă, iar sosul se mai lasă 2-3 minute la foc mediu. Apoi, se toarnă peste scoici și se adaugă zeamă de lămâie.

Sunt gata de savurat! Iar la sos vă recomand pâine făcută în casă pentru un deliciu suprem.

Poftă bună!

 

www.mamipetocuri.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *