Scurt îndreptar pentru soț care își dorește o soție fericită

www.mamipetocuri.ro

Eu nu știu sincer ce-a fost în capul lui Dumnezeu când a creat bărbatul și femeia. Așa combinații de hormoni, celule, nervi și neuroni, calculați perfect încât unul să plece la vânătoare după carne de pui nehormonat și celălalt să stea acasă cu copiii, și totuși atât de imperfecți încât unul să se plângă de epuizare și nesomn, iar celălalt să-i turuie cum ar trebui să-și organizeze mai bine ziua.

Dragul meu copil,

Că nu știu câți mai au vreo șansă să priceapă în viața asta, că atunci când o femeie nu râde, e supărată, pare că a avut o zi grea, nu vrea cafea, nici înghețată, nici filmul nu-i mai place și nici masajul n-o mai relaxează – pentru că da, trebuie să le încerci pe toate astea ca să fie liniște în casă, nu-ți da cu presupul, nu pune întrebări retorice, de tipul:

– Ești supărată? sau

– Ai pățit ceva?

Pentru că este evident că nu e în apele ei, dacă nici cafea nu vrea, nici înghețata nu-i mai place și nici masajul n-o mai relaxează.

Astea intră la categoria întrebărilor fără rost și nu vrei să-ți arăți nivelul de dezvoltare emoțională fix în momentul în care ea se simte mai rău ca un ambalaj de bomboană aruncat pe trotuar.

Dragul meu băiat,

Ascultă la mama ta că te învață de bine. O iubești pe femeia din fața ta? Vrei să ai și mâine o farfurie caldă de mâncare pe masă, ai împărți cu ea bucata de T-bone din farfurie doar puțin, de poftă și te vezi petrecându-ți ultimele zile scufundându-te în ochii ei?

Dacă ai răspuns la 3 din cele 3 întrebări de sus, felicitări, ai trecut la nivelul următor:

Pasul 1: Ridică-te în picioare

Pasul 2: Du-te spre ea

Pasul 3: Zâmbește înțelegător. Dacă nu cunoști conceptul, mai bine stai serios. Nu râde! Ai râs, iei de la capăt ultimii 5 ani petrecuți împreună.

Pasul 4: Desfă-ți cele 2 brațe cu care îți tragi dimineața pantalonii pe tine și așază-le în jurul ei!

Minunat! Ai trecut de jumătate! Ești pe drumul cel bun! Nu renunța!

Pasul 5: Strânge-o ferm în brațe! Știu că nu înțelegi nimic, dar, știi, uneori, e suficient să simți.

Pasul 6: Continuă s-o ții în brațe și să nu spui nimic! Simte. Orice! Chiar și berea de acum 2 zile cu băieții.

Pasul 7: Nu știu cât vei sta așa, dar las-o să facă ea primul pas. Un copil sigur o va striga în următoarele minute.

Pasul 8: Acum poți vorbi: O să fiu mereu lângă tine! Totul va fi bine! – Știu că pentru tine sunt lucruri evidente, dar nu uita niciodată că din când în când, femeile au nevoie să le amintești lucruri care le transformă în Zâna cea bună și le luminează chipul.

Pasul 9: Ești pe punctul să închei procesul, nu renunța acum. Termină cu un: Te iubesc! spus din inimă. Că așa a fost vorba inițial: că te vezi la bătrânețe alături de ea, că dacă nu e spus din inimă, mai bine drumurile voastre s-ar separa acum.

Pasul 10: Felicitări! Ai câștigat pace în casă, mâncare caldă pe masă, dar mai ales, o soție fericită care-ți va completa viața până la apusul ei.

Dragul meu copil,

Să nu uiți niciodată că un bărbat adevărat e cel care își depășește propriile limite de dragul omului pe care l-a ales să-și numere anii împreună. Chiar dacă nu are chef de o îmbrățișare, acum nu e momentul sau e prea obosit de la serviciu.

Pentru că dacă nu ai pace în casă, nu vei avea niciodată liniște în suflet!

 

Sursa foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *