Bărbații care merg la shopping cu fetele nu sunt fericiți

www.mamipetocuri.ro

Cât a fost azi fii-mea la balet, eu am dat o tură prin mall, că dacă tot s-a obișnuit să nu sprijin ușa pe partea cealaltă a sălii, unde oricum nu mă vede, mai bine să mă bucur și eu de ceva libertate.

Știți cum se recunosc mamele care și-au lăsat copiii contra cost, prin mall, nu? Pasul rapid, ochii pe ceas, limba de-un cot afară:

– Mai intru la Zara și gata!

După ce-au intrat în alte 10 magazine de unde nu și-au cumpărat nimic pentru că cel mare pleacă în excursie, iar cea mică are nevoie de costum nou la balet.

Așa o fii pe la alții, că eu am intrat în Mohito, magazinul meu preferat, de unde am ieșit cu o cămașă albă și apoi, am intrat și la magazinul de lângă și gata, de unde am ieșit cu o bluză super decoltată. Asta pentru că n-am nimic în decolteu și vreau să mă frustrez și mai mult, dar știți voi, important e să ne cunoaștem minusurile și probleme din cap, ca să putem viețui în armonie cu eul nostru interior. Aici stă tot secretul.

M-am uitat în oglindă și mi-am spus:

– Îți place?

– De mor!

– Ia-l!

– Nu e cam decoltat?

– Păi nu de aia suntem noi prietene? Tu să te prefaci că am ce-mi trebuie, iar eu să mă prefac că n-am nici o problemă.

În timp ce zâmbeam tâmp și îmi strângeam catrafusele să plec la copil, dincolo de perdeaua de la cabină se aude o voce de femeie:

– Arăt ca un urs! Cum să mă îmbrac așa?

– Eiiii, ca un urs….ia pantaloni, atunci, dacă asta nu-ți place, îi răspunde o voce bărbătească.

– Pe bune? Ție chiar îți place cum îmi vine?N-ai putut să-mi alegi altceva? Mi s-a luat de când caut, deci, chiar nu mai pot să probez nimic.

– Ia-ți, măi, niște pantaloni și gata!

Eu, recunosc, muream de curiozitate să văd fața de urs. Ce urs i-o fi dat să probeze? Aveam în minte numai pijamaua aia tip salopetă pentru adulți, molicică și călduroasă, cel mai sigur mod să faci pipi pe tine pentru că dacă n-ai rămas cu incontinență după naștere, sigur nu te lasă copilul să te duci la baie așa, după capul tău.

Durata medie de așteptare pentru un pipi cinstit la mame e undeva între 3-4 ore. Acuma, imaginați-vă pijamaua tip salopetă după ce te-ai ținut 3 ore.

Cu acest gând am ieșit din cabină. Când colo, ce să vezi? Tipa ieșită din cabină, făcea parada modei îmbrăcată într-o fustă plisată din piele, cam largă, cam lungă, cam greoaie și care îi stătea ca un sac, de unde probabil, comparația ei de urs.

El stătea liniștit pe un scaun, tot ca la parada modei și își dădea cu părerea.

Dar de ce vin bărbații la cumpărături cu femeile?

Oare bărbații au un gust mai deosebit la haine decât femeile și soțul meu e greșit? Că ultima dată când mi-a cumpărat bărbatu-meu ceva a fost o pereche de cizme cu toc cui, cadou de Crăciun, pe care a dat o căruță de bani – de ce???? – și pe care le-am dus înapoi, împreună cu cele 2 perechi de pantaloni și o bluză care nu mi-au plăcut absolut deloc.

Știu, gestul contează, efortul și emoția, dar mai bine mă lua cu el, și în timp ce eu îmi împrospătam garderoba de Moș Crăciun, el putea să aleagă restaurantul unde să luăm cina și filmul la care să mergem după.

Fiecare cu ce se pricepe.

Cred că bărbații se împart în trei mari categorii când merg la cumpărături cu femeia:

  1. Cei care se preling pe scaunul de așteptare cu telefonul în brațe și tot ei sunt cei care duc sacoșele după ce cardul a fost golit și nimeni nu i-a întrebat nimic
  2. Cei care participă activ la cumpărăturile nevestei, sunt foarte încântați și ei chiar cred că ea e fericită, datorită opiniei lui. Băieți, dacă vreți s-o faceți fericită veniți acasă cu laptele din marca ei preferată.
  3. Designerii vestimentari cu care noi nu suntem măritate

Iar cum fiecare naș își are nașul, cele trei categorii de femei care vin la cumpărături cu bărbații sunt:

1. Cele care știu exact ce vor, cer păreri pe whatsapp prietenelor, în timp ce bărbatul se prelinge pe scaun cu telefonul în mână, răspunzând mecanic:

– Dacă ție îți place, îmi place și mie.

Aici e o capcană, pentru că femeia nu i-a cerut părerea, așa cum s-ar crede.

Ea doar are nevoie de confirmare că:

– Da, poți cumpăra și rochia aia, numai hai odată să plecăm!

Victorie prin epuizarea partenerului!

2. Cele care vin cu bărbatul la cumpărături, le cer părerea constant și chiar cred că bărbatul e fericit pentru că își cumpără ce le place lor și nicidecum în ce se simt ele bine. Fetelor, bărbatul e fericit la un meci de fotbal, dacă nu-l mai suni de 20 de ori pe zi să-l întrebi ce face,  în fața unei fripturi suculente, bine făcută. Nu la shopping cu fetele.

3. Nevestele designerilor vestimentari care pleacă la shopping cu prietenele pentru că soții lor defilează la Milano și Paris. În filme, doar.

Cred că am fost și eu de două ori cu bărbatu-meu să-mi cumpăr haine. Când m-am întors acasă și m-am privit mai bine în oglindă eram eu, îmbrăcată în hainele lui.

Scuza mea e că aveam 25 ani și credeam că ce-l face pe el fericit mă face și pe mine.

Cam după 30 am înțeles că pe mine mă face fericită o bluză decoltată cu șnur în spate, iar pe el orice, dar dacă se poate, fără.

 

Sursa foto

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *