15 mai e mai mult decât o relaxare a regulilor, e o stare de bine mentală

www.mamipetocuri.ro

Când au anunţat că de pe 15 mai se vor relaxa regulile cu privire la ieșirea din casă a fost ca atunci când am aflat că voi fi mamă pentru prima dată. M-a luat cu emoție de la stomac, precum un lucru pe care-l aștepți ca pe-o gogoașă caldă făcută de bunica, fără să știi cu adevărat gustul plăcerii absolute decât atunci când o înfuleci cu toată pofta.

Brusc, parcă am reînviat, ca o plantă care stă să se usuce și primește din senin o cană plină cu apă la rădăcină, trezind-o la viață. Ce-a fost, a trecut, acum să privim cu speranță către viitor.

– Deci, pe 15 mai o să putem merge la Therme? m-au întrebat copiii.

– La Therme, nu, probabil nici în parc. Dar vor putea veni musafirii la noi acasă. Și poate vom merge la bunici.

15 mai e mai mult decât o relaxare a regulilor, e o stare de bine mentală

Curios e că primul lucru care mi-a trecut prin cap când am auzit această dată n-a fost să mă uit în calendar și să văd cât mai e până acolo, ci că ușa casei noastre va fi din nou deschisă până seara, târziu.

De când am intrat în izolare nu m-am mai întâlnit cu nici o prietenă de-a mea. Ne-am auzit la telefon, în pauzele școlii online, ne-am băut cafeaua virtual și-am râs la glumele de pe whatsapp.

Am trecut prin starea de urgență cât de onorabil am putut. Ne-am baricadat în casă și n-am făcut pe rebelii, ci, din contră, am empatizat cu cei din linia întâi.

Acum, însă, nu-mi doresc nimic, nici Therme, nici magazine de haine deschise, nici măcar sală de sport. Am reușit să mă adaptez vieții în izolare încât nici n-am știut până acum ce cadă comodă am în baie și ce bine intru întreagă-n ea.

În schimb, abia aștept să mă reîntâlnesc cu prietenii mei. Primul lucru pe care l-am făcut când am auzit de 15 mai a fost să le scriu un mesaj și să le spun: pe 16 mai veniți la noi, da? Abia aștept să vă văd!!

Al doilea lucru a fost să-i scriu cosmeticienei să-mi facă programare la epilat.

15 mai-ul meu nu e despre a ieși haotic pe stradă doar de dragul de a simți miros de libertate în nări cu iz de bumbac organic prins în elastice de urechi. Cred că oamenii responsabili de până acum se vor comporta responsabil și de acum înainte.

15 mai e mai mult decât a ieși în parc sau a face shooping de la magazinele cu intrare directă din stradă. E despre o liniște mentală, o relaxare la nivel cerebral că greul a trecut, că suntem sănătoși, că am supraviețuit, că există speranță și că putem ieși până la magazinul din colț să ne luăm pâine, fără declarație.

Poate că nici nu vom ieși, că tot avem drojdie și făină în casă, dar ce liniștitor e gândul că poți face ce vrei tu fără să dai explicații altora!

 

Sursa foto

 

***”Destin de mamă este o reprezentare cu tușe ironic-amuzante a vieții de familie de astăzi,
precum și a universului interior al femeii contemporane, răvășite și supraîncărcate. Dina a
găsit soluția de a te lăsa, ca femeie, în ghidajul instinctului și al intuiției feminine, recunoscute
ca fiind salvatoare, plus o bună educație – adică ceea ce știi după ce ai uitat tot.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *