În spatele unei femei puternice stă un bărbat care știe să schimbe roata

www.mamipetocuri.ro

Toți bărbații care s-au simțit lezați în vreun fel sau altul de articolele mele din vremea izolării, eu cunosc minim 2 care au și comentat cu prea bine cunoscuta întrebare – De ce mai faceți copii dacă e atât de greu? – se pot simți de azi înainte răzbunați.

Fără să le neg vreodată aportul la o viață echilibrată în familie, mi-am plătit astăzi datoriile pentru limba mea ascuțită și plăcerea discuțiilor pe diferența dintre sexe, măcar pentru întreg sezonul estival de anul acesta.

Făceți-vă comozi ca să puteți râde mai bine

Săptămâna trecută, adică înainte de startul din 15 mai la plimbări în aer liber fără declarație, m-am dus la service ca să-mi schimb anvelopele de iarnă cu cele de vară. M-am dus la același service unde anul trecut mi le-am pus pe cele de iarnă și unde am descoperit că am o pană la unul dintre cauciucurile de vară. Băiatul cel înalt cu ochi albaștri mi-a promis uitându-se în ochii mei, tot albaștri, că anul acesta se va ocupa de pană.

– Oricum, acum nu mai are sens, mai stați în frig, să așteptați! mi-a spus grăbit. Veniți la anul când le schimbăm și verificăm atunci.

Iar eu l-am crezut. Nu pentru că avea ochii albaștri că nu sunt chiar favoriții mei, ci pentru că îl vizitasem de vreo 3 ori cu diverse probleme la cauciucuri și pe care, înțeleg acum, că nu avea chef să le rezolve. Pe banii mei.

– Bine, i-am zis eu. Dar să știți că o să țin minte! Iar eu chiar nu am ținere de minte dar așa m-a supărat cu drumurile interminabile încât nu m-am lăsat și-am arhivat problema într-un neuron activ.

Săptămâna trecută i-am făcut o vizită cu mașina plină de roți și i-am amintit:

– Cauciucul din punga albă are pană, vă amintiți, de toamna trecută.

Nu părea că-și amintește sau nu voia.

– O să verific, spune el.

Iar eu l-am crezut.

Când să plătesc, îl întreb:

– Ați rezolvat cu cauciucul?

– Nu are nici o problemă!

– Sunteți sigur? Că anul trecut am rămas în pană și a trebuit să mă rog de un vecin să-mi schimbe roata.

– Sigur! N-aveți nici o problemă!

După trei zile, adică ieri, când vulcanizările erau pline ochi de mașini care stăteau la schimbat anvelope, iar eu eram parcată pe-o străduță lăturalnică unde m-am dus la epilat, roata mea arăta așa:

www.mamipetocuri.ro

Mai grav e că nici un bărbat nu trecea pe stradă. Nici unul!

Și l-am sunat pe singurul bărbat din viața mea:

– Auzi, am pană!

– Așa….

– Nu știu ce să fac că nu trece nici un bărbat pe stradă să mă ajute.

– Nu ești acasă?

– Nu, sunt în Tineretului, pe-o străduță, trec numai niște bătrâni cu mască și mănuși…

– Nu te mai astâmperi…eu ce să-ți fac?

– Las că fac eu rost de cineva…..

Că doar nu degeaba am vândut GPS-uri auto până de curând. Mi-am amintit de domnul care le monta și l-am sunat să mă ajute. Spre norocul meu, era în zonă.

Oi glumi eu pe seama domnilor dar fără ei, se știe, că n-ar fi viața așa palpitantă!

Pe băiatul de la service cu ochi albaștri sper să nu-l mai întâlnesc niciodată, iar patronul să se spele pe cap cu astfel de angajați că eu una, nu mai calc pe-acolo.
Între timp m-am dus la Auto Soft, s-a constatat că îmi trebuie cauciucuri noi, minim 2, și uite așa câștigă alții un client fidel și altul îl pierde.

Pe vremuri de criză, rezistă cei mai buni!

 

Sursa foto

 

***Iar dacă mai vreți să mai citiți, vă invit să comandați cartea Destin de mamă, care nu dă sfaturi și nici povețe, ci doar relaxează părinții obosiți, seara. De fapt, vă face să râdeți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *