Covrigei dulci și crocanți cu smântână

 

www.mamipetocuri.ro

Aș vrea să vă spun că sunt cei mai buni covrigei mâncați vreodată, dar știu că n-o să mă credeți. În țara covrigilor, România, să spun așa ceva făcând referire la o rețetă adusă de peste ocean?

Cum e posibil? Nu știu, dar este. O fi de la smântâna care se adaugă în compoziție, de la untul care-i face crocanți și aromați, nu știu să vă spun exact.

Însă, pot să vă asigur că nu veți regreta nici un moment că i-ați făcut și mai e ceva și v-o spun din capul locului: faceți rețeta dublă că eu am ales să fac o jumătate, adică mi-au ieșit 10, și a fost bătaie pe ei!

Merg la cafea, la desert, înainte de fotbal, după fotbal, la o plimbare în parc sau seara, când nu ai somn.

Merg oricum și se fac super simplu!

Ingrediente:

  • 2 ouă (3 pentru rețeta completă)
  • 70 g zahăr (după gust, 130-140 g pentru rețeta completă). Cu această cantitate ies foarte puțin dulci.
  • 70 g unt (135 g pentru rețeta completă)
  • 100 g smântână de min 30% grăsime (eu am pus La Dorna, iar pentru rețeta completă folosiți 200 g)
  • 1 linguriță praf de copt (2 pentru rețeta completă)
  • un pic de sare
  • 350 g făină (aprox 700 g, în funcție de ouă și umiditatea camerei pentru rețeta completă)

Pentru uns:

  • 1 ou
  • 2 linguri de lapte

Preparare:

Pasul 1: Într-un recipient mai măricel se amestecă ouăle, zahărul, untul la temperatura camerei, smântâna și sarea. Cu un tel se bat toate până se omogenizează. Untul nu se va topi complet, nu e problemă, la pasul următor se va rezolva această situație.

Pasul 2: Treptat, se adaugă puțin câte puțin făina, apoi praful de copt, iar apoi se continuă cu făina, amestecând continuu până se omogenizează tot aluatul și devine moale ca o plastilină pufoasă. Punctul de frământare este atunci când nu se mai lipește deloc de mâini. E posibil să vă intre mai multă sau mai puțină făină, în funcție de ouă, tipul făinii și umiditatea din cameră.

Mai jos vedeți aluatul meu în starea finală: când bagi degetul în el, nu rămâi cu aluat pe mâini.

www.mamipetocuri.ro

Pasul 3: Nu e nevoie de lăsat la crescut, ci se începe imediat modelarea. Am luat puțin aluat cât să-mi încapă într-un pumn și am făcut covrigei.

www.mamipetocuri.ro

Pasul 4: I-am uns cu oul bătut împreună cu cele 2 linguri de lapte și i-am băgat la cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru 25 de minute.

www.mamipetocuri.ro

Să mă pomeniți că de plăcut n-am nici un dubiu c-o să-i iubiți!

www.mamipetocuri.ro

 

 

*** Despre cartea care te binedispune în vacanța de primăvară-vară și să sperăm că nu și de toamnă: ”Destin de mamă este o reprezentare cu tușe ironic-amuzante a vieții de familie de astăzi, precum și a universului interior al femeii contemporane, răvășite și supraîncărcate. Dina a găsit soluția de a te lăsa, ca femeie, în ghidajul instinctului și al intuiției feminine, recunoscute ca fiind salvatoare, plus o bună educație – adică ceea ce știi după ce ai uitat tot.” (Oana Moșoiu, soră, trainer, voluntar, profesor, mamă ș.c.l)

 

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *