Ferma Dacilor, un weekend în familie lângă București

Www.mamipetocuri.ro

De ziua soțului meu, acum vreo două săptămâni, am avut un gând, pe principiul – ce i-ar plăcea soției să facă de ziua soțului ei – să mergem numai noi doi, undeva, la munte, în liniște și pace.

Și-am căutat și tot am căutat locații, pentru că-mi doream ceva special, dar nici c-am găsit. Cochetam cu ideea de a merge la un ”glamping”, dar n-am avut succes. Pentru necunoscători, nu că eu n-aș fi descoperit de curând principiul, ”glamping” înseamnă un stat la cort, dar un stat de 5 stele. N-am mai fost și nici n-am mai văzut până acum ce reprezintă, dar dați-mi voie să mă îndoiesc că ar exista un stat la cort de 5 stele unde 5 stele pentru mine va rămâne pentru totdeauna Hotel Melia din Barcelona. De vis și de reîntors mereu la el!

Am tot citit despre acest ”gampling”, ba că nu au baie în cameră, ba că baia e departe, dar na, se înțelege că dacă stai la cort trebuie să ai ceva distanță între vecin ca să eviți pe cât posibil toate zgomotele indiscrete deci, cumva, cred că n-a fost întâmplător să nu găsesc nimic liber.

Poate că mai am nevoie de ceva senzații tari până să fiu pregătită de un “glamping” adevărat! Plus că, între timp, m-am răzgândit cu ideea de a lăsa copiii la mama și i-am vrut lângă mine. Așa că, am reconfigurat planul și am găsit cu succes o cameră liberă, într-o locație care să satisfacă pe toată lumea, dar mai ales pe sărbătorit, care nu e deloc pretențios 🙃

Așa că am ajuns la Ferma Dacilor.

Www.mamipetocuri.ro

Se face o oră jumătate din București, e înspre Buzău, în Tohani, deci parfum pentru soțul care în weekend refuză să conducă.

Are o zonă verde uriașă cu cai, căprioare, cerbi, găini, rațe, câini super jucăuși care rod mingile de fotbal semnate de Hagi luate cu mare drag de la Petrom și iepuri, asta ca să mulțumească copiii din dotare care nu știu cum arată căprioarele decât din filme. Toată lumea are voie să mângâie animalele, să le dea de mâncare deci experiența este deplină.

Au vreo trei zone de terase numai bune de stat seara și băut rose cu fetele. Camerele sunt foarte aproape de terase ceea ce permite să lași copiii în cameră, pe cei mai mari se înțelege, și tu să stai liniștit cu cineva de vorbă, afară.

Pe scurt, cam tot ce vrei să mulțumești pe toată lumea, fără pretenții sofisticate.

Www.mamipetocuri.ro

Acum, să mergem spre detalii:

Rezervarea pentru cazare se face exclusiv pe site-ul lor. Nu au opțiuni de configurare, cu un pat, cu două, cu pat suplimentar, familie cu 1 sau 2 copii. Totul este standard: o cameră cu pat matrimonial. Acuma, noi suntem 4, 2 adulți ți 2 copii, și am mai mers cu o familie care erau 2 adulți și un copil major, adică abia făcuse 18 ani. Ce rezervare să fac?

Comunicarea cu ei se face exclusiv, cel puțin în cazul meu, prin email. La telefon nu răspunde la nimeni. Inițial, te cam neliniștești că ai vrea să știi cam câte camere să rezervi, dacă se poate pune pat suplimentar, detalii din acestea pe care mi le doresc clare înainte să ajung la destinație. Partea bună e că sunt foarte rapizi în răspunsurile pe email și mai mult decât atât, super flexibili. Mi-au spus că noi putem rezerva câte camere vrem, noi ne facem configurarea cum dorim și că în fiecare cameră se poate pune un pat suplimentar.

Așadar, am rezervat câte o cameră pentru fiecare familie, 100 euro pentru ambele nopți, am cerut câte un pat suplimentar în fiecare cameră și a fost toată lumea fericită.

Mâncarea este bună, rezonabilă la preț pentru un restaurant în aer liber, la munte. Muzica este discretă, te auzi cu omul de lângă tine, mi-a plăcut tare mult acest aspect, eu în nevoie maximă de liniște.

Animalele curate, bine îngrijite, se pot face cursuri sau lua lecții de călărie sau poți doar să te plimbi cu calul. Noi nu am fost dar am o vagă bănuială că plimbările pentru copii sunt gratuite.

În schimb, am umblat pe dealurile din zonă, am urcat până în vârf să vedem priveliștea, un cățel fericit ne-a ținut de urât, a fost tare frumos! Ne-am întors pe un drum necunoscut, ne-am zgâriat în toate buruienile pământului dar mi-am amintit de dealurile de la bunica de la țară pe când eram copil, pe când căutam mure și nuci, plecam cu orele și nimeni nu mai știa de noi.

Într-una din zile am vizitat Vulcanii Noroioși, nu mai fusesem niciodată, dar ne-a plăcut tare mult. Dacă aveți în plan o asemenea ieșire, prima dată opriți la Pâclele Mici, că acolo e baza vulcanilor, iar apoi la Pâclele Mari. Restaurantul este închis, dar în cazul în care vi se face foame, vă recomand Casa Matei chiar în bifurcație la Berca. Este un loc pe care trebuie neapărat să-l vedeți dacă treceți pe acolo. Pajiște verde, mâncarea super bună, loc de joacă pentru copii, râu curgător, tot ce vreți pentru o după amiaza petrecută în familie!

Www.mamipetocuri.ro

Apoi, am fost să vedem Lacul Siriu, n-am știut noi foarte bine pe unde este intrarea dar ne-am oprit într-o margine de drum să-l vedem mai de aproape.

www.mamipetocuri.ro

S-ar mai fi putut vizita cramele din zonă, că e plin de viță de vie, puțin mai încolo de Lacul Siriu e și o peșteră și sigur se mai găsesc puncte atractive, dar noi ne-am păstrat pentru locația pentru care venisem.

Seara, ne-am petrecut-o așezați comod pe șezlongurile de lemn din iarba verde, admirând stelele.

Ce mi-a plăcut tare mult la Ferma Dacilor:

  • oamenii foarte primitori și serviciile de calitate
  • mâncarea puțin diversificată, dar gustoasă
  • locația, liniștea și atmosfera, în general

Ce mi-ar plăcea să se îmbunătățească:

  • micul dejun
  • camerele să aibă puțin mai mult confort (eu am fost relativ satisfăcută, dar reprezentații portughezi veniți în vizită la Ferma Dacilor, 4 la număr, au declarat la unanim că e loc de mai bine la: dușul să aibă perdea, să existe papuci de interior, camera un pic mai spațioasă. Eu, în schimb, am fost mulțumită că în ciuda faptului că geamul camerei noastre de la parter dădea exact spre terasă, liniștea a fost la ea acasă.
  • n-ar strica o piscină, că loc e suficient și poate niște activități organizate de gazde

Www.mamipetocuri.ro

Am observat că majoritatea preferă să vină din București, fiind o locație relativ aproape, să petreacă o zi ca la iarbă verde, iar apoi să se întoarcă seara, acasă. Mie mi s-a părut tare frumoasă și experiența de a mă prinde noaptea cu ochii lipiți de cer.

Dacă nu ați fost și vreți o recomandare de locație numai bună pentru o familie cu copii zglobii aproape de București, Ferma Dacilor e clar o variantă de luat în calcul!

 

***Despre Destin de mamă, cititorii ei spun: ”Super carte! A fost momentul meu de relaxare la mare în timp ce ”Suflețel” de 6 luni dormea pe plajă, iar ”Suflețel” de 8 ani se bucura de valurile mării împreună cu tati. Îți mulțumesc pentru ”notele de umor”, a fost exact ce trebuia atunci când credea, că cedez. Mamele pot totuși rezolva orice situație!” (Mimi Preotu)

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *