Cornulețe umplute cu lapte condensat

www.mamipetocuri.ro

Știți de data trecută că mi-am pus ambiția să fac lapte condensat de casă pentru că voiam, de fapt, să fac o rețetă de cornulețe umplute cu lapte condensat și nu aveam ingredientul care făcea diferența, fix laptele condensat.

Și cum rețeta a fost un real succes, am păstrat-o în frigider vreo 3 zile, până am reușit să fac rost de vreo 30 de minute ca să-mi pun în practică planul.

Așadar, doamnelor și domnilor, rețeta de cornulețe umplute cu lapte condensat pe care am făcut-o în 30 de minute înainte să iau copiii de la școală și care s-au evaporat la fel de rapid, să înceapă:

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 2 ouă
  • 90 g zahăr
  • 80 ml ulei (de care vreți voi dar să nu aibă gustul prea puternic)
  • 200 ml smântână de gătit (dar nu îndulcită, dacă aveți dulce, nu mai puneți zahăr)
  • 7 g drojdie uscată (sau 25 g de cea proaspătă)

Pentru umplutură:

  • 150 – 200 g lapte condensat

Adică, vreo trei sferturi din rețeta completă. Restul îl puneți la frigider și mai puteți repeta povestea când vi s-a făcut poftă, din nou. Ține și câte o lună la rece.

În cazul în care aveți lapte condensat din comerț e nevoie să-l faceți mai cremos că altfel va curge, așa că turnați laptele condensat într-o crăticioară, adăugați 8 g unt și 40 g lapte praf și amestecați la foc mic, până se formează o cremă mai groasă. Lăsați la rece până faceți aluatul.

Modul de preparare:

Pasul 1: Într-un recipient se amestecă cele două ouă, uleiul, zahărul, uleiul, smântâna și drojdia și se omogenizează totul cu telul, până ajunge ca un aluat de clătite mai curgător.

Pasul 2: Se adaugă făina în ploaie, se amestecă inițial cu telul, apoi cu mâna până începe să se omogenizeze totul și devine un aluat moale ca o plastilină care nu se lipește de mâini.

În funcție de umiditatea din casă, tipul de făină și de smântână e posibil să aveți nevoie de mai multă sau mai puțină făină. Secretul este să frământați bine aluatul ca să nu adăugați mai multă făină decât e nevoie.

Pasul 3: Împărțiți aluatul în 4 bucăți relativ egale și din fiecare întindeți o foaie rotundă din care tăiați triunghiuri ca de cornulețe.

Pasul 4: Puneți pe fiecare triunghi câte un pic de lapte condensat, eu ung foaia cu totul ca să iasă cornulețele cu gust uniform de umplutură, le rulez și le pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Pasul 5: Le bag la cuptorul preîncălzit, la 180 grade și le las aproximativ 15-20 minute. Maxim 25, în funcție de cuptorul fiecăruia. Ele trebuie să fie puțin bronzate pe deasupra, ca o mamă care prinde soarele numai în parc cu copiii, iar pe spate, ca o tânără până să devină mamă și cu timp berechet de stat la plajă.

Pasul 6: Le lăsați la răcorit și gustați!

Probabil n-o să vă placă și-o să le păstrați numai pentru voi! Eu nu voi spune nimic, garantez pentru secretul vostru!

 

Ceea ce iubesc la aceste cornulețe e că nu sunt foarte dulci, au doar un iz dulceag, sunt perfecte pentru cafea sau gustarea copiilor când și-au mâncat deja porția de dulce de peste zi. Nu mai spun că sunt extrem de pufoase și au gust fin de cremă de lapte!

 

Dacă vreți și partea distractivă a rețetei, aia în care vă povestesc de făcăleț, tipul de făină și cum mamele nu mănâncă ci doar gustă, vă rog să poftiți în fața ecranelor, că popcorn-ul e gata să se facă.

Poftă bună și vizionare plăcută!

Și nu uitați, că dacă vreți să mă ajutați, un subscribe la canal e suficient!

Pups!

 

 

***Iar pentru că mi-am dorit să fac părinții să se relaxeze, am scris Destin de mamă, cartea care binedispune și vă face să zâmbiți.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *