Pâinici cu cartof umplute sau lăsate simple

www.mamipetocuri.ro

În cazul în care căutați să vă simplificați viața în bucătărie când vine vorba de gustările copiilor, dar și de antreuri când aveți musafiri în vizită, sau chiar când nu mai apucați voi să mâncați nimic dimineața și sunteți pe fugă, această rețetă de pâinici umplute o să vă salveze, în mod real, viața, nervii și stomacul!

Sunt extrem de pufoase, pentru că vom pune un cartof, sunt extrem de gustoase pentru că le umplem cu ce ne place nouă mai mult. Sau le puteți lăsa simple, rezultatul va fi la fel de spectaculos!

Și pentru că o să ne iasă vreo 24 de biluțe perfecte, o parte putem congela ca să avem și pe săptămâna viitoare!

Poate exista ceva mai bun decât atât?

Ingrediente:

 • 500 g făină
 • 25 g drojdie proaspătă (7g de cea uscată)
 • 2 ouă
 • 80 ml lapte călduț
 • 60 g unt la temperatura camerei
 • 12 g zahăr
 • 1 cartof mare fiert (aprox 250 g) făcut piure
 • 1 linguriță sare

Pentru uns:

 • 1 ou

Pentru umplutură:

 • 100-120 g brânză
 • 100-120 g carne de care vreți voi

Recomand să folosiți combinații ce știți sigur că vă plac, nu facem experimente 🙂

Planul meu era să pun brânză și șuncă de porc pentru că asta se mănâncă la noi în casă, cu poftă. Doar că atunci când a fost să mă ocup de pregătirea compoziției, am descoperit că echipa de flămânzi au ras-o complet și a trebuit să improvizez cu niște crenvurști pe care i-am tocat în chopper cu tot cu brânza.

www.mamipetocuri.ro

A ieșit tare bun! Puteți pune mozzarella, brânză topită și orice tip de carne care vă inspiră. Dacă bucățile sunt mari, dați-le pe răzătoare sau rupeți fâșii cu mâna, în funcție de ce anume folosiți ca umplutură.

Preparare:

Pasul 1: Într-un recipient mare puneți drojdia, un pic de lapte și o linguriță de zahăr și lăsați să se desfacă vreo 5 minute.

Pasul 2: Adăugați peste drojdie restul de lapte, zahărul, untul, cele 2 ouă și cartoful făcut piure. Cu cât e mai fină pasta de cartof, cu atât aluatul va arăta mai bine. Gustul, însă, nu se va schimba. Amestecați.

Pasul 3: Începeți să adăugați făina în ploaie, amestecați, prima dată cu lingura, apoi cu mâna până se formează un aluat moale și nelipicios. Lăsați-l 30 minute – o oră la crescut.

Pasul 4: Formați din aluatul crescut biluțe de aproximativ 40 g, eu le-am cântărit și au ieșit la fix 24 de pâinici.

www.mamipetocuri.ro

Aplatizați fiecare biluță cu palma, puneți în mijloc compoziție, iar apoi trageți de colțuri ca pe un coșuleț ca să închideți pâinica. Rotunjiți-o în palme ca să redevină mingiuță.

www.mamipetocuri.ro

Pasul 5: Ungeți-le cu ou bătut.

www.mamipetocuri.ro

Pasul 5: Preîncălziți cuptorul la 180 grade și lăsați-le aproximativ 30 minute. Le scoateți când sunt puțin bronzate pe deasupra.

Sunt delicioase! Miam, miam!

Le puteți încerca și fără umplutură, o să vă iasă niște pâinici simple super gustoase și pufoase!

Poftă bună!

www.mamipetocuri.ro

 

 

*** Dacă aș avea o baghetă magică, aș face ca toate mamele din lumea asta să-și rupă măcar 5 minute pe zi numai pentru ele, să se relaxeze și să se binedispună. Dar pentru că nu am nici o baghetă magică și șansele să capăt una sunt reduse, am scris Destin de mamă tocmai pentru cele 5 minute din zi pe care le merită fiecare părinte din plin.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *