Castane coapte în cuptor

Www.mamipetocuri.ro
De castanele coapte m-am îndrăgostit în Porto, acum 15 ani, pe o vreme rece, de iarnă.

Era tare frig, se oprise ploaia, iar noi ne plimbam pe străduţe pietruite, strângându-ne tare în brațe.

Ne-am oprit lângă un moşuleţ care cocea acolo în piaţetă, în faţa noastră, castane.

– Dacă ai ajuns în Porto trebuie să încerci castanele coapte, mi-a spus el şi i-a întins moșului 1 euro.

A fost dragoste la prima degustare.

Dacă nu sunteți în Porto şi nici nu v-ați planificat curând o vacanță în Portugalia, puteți merge în Cora sau Lidl, sau în orice alt supermarket să cumpărați castane comestibile.
Ca să vă bucurați de un gust desăvărșit de toamnă castanie 🙂 căutați să nu fie seci.

Apoi, luați un cuţit şi faceți o tăietură pe mijloc sau ciobiți-le la un colț.

Www.mamipetocuri.ro

Tăietura face toată treaba.

Așezați-le într-o tavă de copt și puneți-le nişte sare. De mare, de preferat.

Apoi, se dau la cuptor la 200 grade.

Când o să înceapă să miroase a vis şi stele în casă, după aproximativ 30-40 minute, sunt numai bune de scos din cuptor și de adulmecat. Lăsați-le la răcit, într-un vas acoperit pentru câteva minute.

Se mănâncă relativ calde, cu prietenii sau cu persoana iubită la un film.
Pentru varianta părinți, împreună cu copiii că nu o să mai scăpați de ei!

Nu exageraţi, sunt cam grele pentru stomac.

Poftă bună!

 

*** Dacă aș avea o baghetă magică, aș face ca toate mamele din lumea asta să-și rupă măcar 5 minute pe zi numai pentru ele, să se relaxeze și să se binedispună. Dar pentru că nu am nici o baghetă magică și șansele să capăt una sunt reduse, am scris Destin de mamă tocmai pentru cele 5 minute din zi pe care le merită fiecare părinte din plin.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *