Cea mai bună pâine la oala sub presiune (Tefal One Pot)

www.mamipetocuri.ro

Una dintre cele mai bune rețete de pâine pe care am făcut-o vreodată este fără nici un dubiu pâinea coaptă în oală.

De când a apărut, însă, în viața mea, această minune de oală electrică pe numele de scenă Tefal One Pot mi-am încercat norocul să văd cum iese pâinea mea minunată. Nu de alta, dar are câteva beneficii pe care cuptorul nu le deține:

  • nu mai stai cu ochii pe ea în cuptor, știi exact cât îi trebuie să iasă bine
  • când se termină programul intră automat în opțiunea ”menținere la cald”, pe când cea din cuptor trebuie scoasă imediat altfel riști să se prăjească prea tare deasupra
  • dacă nu ai oala potrivită cantității de făină pentru cea din cuptor, pâinea poate să nu crească suficient
  • și nu în ultimul rând, de la copiii mei citire: pâinea asta este muuult mai gustoasă decât cealaltă de la cuptor!

Iar din perspectiva mea, orice ai găti la Tefal One Pot îți dă senzația de libertate în bucătărie pentru că o lași acolo să lucreze și tu îți vezi de alte treburi.

Acum, să revenim la pâine. Rețeta este identică cu cea din articolul meu anterior,dar rescriu aici.

Ingrediente (pentru o pâine):

  • 500 gr făină
  • un pachețel de drojdie uscată sau 25 g proaspătă
  • 1 linguriță rasă de sare
  • 1 linguriță miere de albine
  • 300 – 350 ml apă călduță (nu caldă)

Preparare:

  • Punem făina într-un castron suficient de mare, amestecăm sarea, iar apoi adăugăm drojdia și mierea.Dacă aveți drojdie proaspătă, aceasta trebuie desfăcută cu puțină apă călduță, o jumătate de linguriță de zahăr și puțină făină. Lăsați 15 minute să crească.
  • Amestecăm cu o lingură de lemn și adăugăm apă, iar amestecăm, până se formează un aluat destul de moale. Eu până nu mă apuc de frământat cu mâinile, să simt aluatul, nu sunt fericită pe deplin.
  • Acoperim ligheanul cu folie de plastic pentru o oră. Puteți pune aluatul la crescut direct în oala de la Tefal One Pot.
  • Când s-au scurs 50 de minute, dăm drumul la aparat pe programul ”bake” 50 de minute, fără oala propriu zisă, doar la element ca să se încălzească.
  • Când aparatul ne anunță că s-a încălzit, adăugăm oala cu tot cu pâine. Să nu uitați să îndepărtați folia de plastic, da?
  • Închideți capacul, atenție, însă, la programul acesta capacul nu se blochează, doar se închide.
  • După ce se scurg cele 50 de minute, deschideți oala, iar pâinea va fi gata dar foarte albă pe deasupra deoarece căldura vine numai de jos. Aici, aveți două variante:
    • ori o lăsați așa,
    • ori, o întoarceți și o mai lăsați 10 minute tot la programul ”bake”.

Eu am ales a doua variantă și a ieșit mai plată decât în mod normal, dar extrem, extrem de bună!

O lăsați cât puteți la aerisit și o mâncați, de preferat, în familie, cu tot ce vreți voi. Merge cu absolut orice, mai ales cu unt!

Poftă bună!

 

Atâta poză am mai reușit să fac:

www.mamipetocuri.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *