Mama soțului este aliata mea

www.mamipetocuri.ro

În fiecare duminică soțul meu vorbește cu părinții lui din Portugalia. Uneori, face conferințe și cu frații lui, plecați și ei prin lumea largă, verișorii se văd între ei, iar toată familia este actualizată de la mii de km distanță cu vremea, timpurile și viața.

Cu câteva zile înainte de ultima lor întâlnire, tot căutând pe internet niște cadouri pentru câțiva prieteni, apoi niște cratițe suplimentare pentru oala electrică Tefal, din una în alta am ajuns la un super uscător de păr pe care nu l-am mai putut uita. Asta și pentru că am un jaf pe care abia aștept să-l văd la reciclate, dar și pentru că acel uscător are niște accesorii care pe lângă peria care întinde, peria rotativă și ondulatorul de păr este exact ce-mi mai lipsește ca să cadă dulapul de la baie peste mine.

Cred că am un fetiș ascuns cu părul 🙂

Între noi fie vorba, făcutul părului și modelatul de aluat sunt lucrurile care mă relaxează cel mai mult. Așa că, atunci când mă vedeți făcând una din astea două, nu mă deranjați că sunt în contact cu eul meu interior și-avem multe să ne rezolvăm. Iar dacă beau și cafea în același timp, nirvana scrie pe fața mea sau în termeni populari:

– Aveți liber la ecrane! Nu mă deranjați până nu ies eu singură din cameră!

Fericirea cu uscătorul a durat însă puțin timp, mai exact până am văzut cât costă. Mult, foarte mult pentru cât am gândit că poate să fie un aparat care dă niște aer cald. Ultima dată la Lidl era unul cu 80 lei și-am zis că nu-i momentul. Ăsta era de peste 10 ori mai mult, dă-l încolo de masaj capilar.

– Face și masaj capilar?

– Face!

Stau, mă gândesc, că eu așa, în starea mea de mamă și femeie care vrea multe, mă știți că sunt destul de cumpătată când vine vorba de cheltuit bani. Mă gândesc de două ori, în zile diferite, pun pe hârtie pro și contra, cercetez piața pentru oferte, dovadă că atunci când m-am hotărât să merg la epilat definitiv mi-a luat 3 luni să mă decid asupra ofertei. Dacă tot fac o treabă, s-o fac ca lumea măcar!

Ei, și cum stătea eu așa analizând situația, căutam motive pentru care aș merita atâta amar de investiție dar și o ocazie specială pentru care mi-ar cumpăra bărbatul așa ceva, ați înțeles, da, ca să pasez maimuța moartă la el în curte, pe principiul:

– Nu sunt eu vinovată că ai dat tu PENTRU MINE atâta ca să mă faci fericită!

Păi acuma se vede cu adevărat investiția în terapie. Sunt mama ei la psihologia inversă!

Se face duminică seara. Sună bărbatul la părinți, eu mă postez lângă el să discut cu socrii, să-i salut, discuția intră pe făgașul normal de bună dispoziție, bărbatul se plânge de mine că nu-i fac mâncare, maică-sa zice că oricum e seară și că nu se mănâncă mult, iar  dacă vrea totuși mâncare să-și pregătească așa cum l-a învățat ea acasă, din astea, de-ale lor care ne face pe toți să râdem. Iar în mijlocul distracției, scoate soacra mea porumbelul pe gură:

– Și, ce o să-i cumperi Dinei de Ziua Îndrăgostiților? Că acuși vine 14! (Notă: la portughezi, 14 februarie e o zi tare importantă)

Pfoooai, cum mi-a servit-o socrela! Adevărul e că, uneori, nici mama nu-i atât de faină cu mine cum e maică-sa!

– Vaaai, spun eu! Dar ce bine că mi-ați amintit! Că tot voiam eu ceva să-mi cumpăr și nu găseam ocazia specială!

Toată lumea râde, mai puțin bărbatu’ care abia a reușit să ne întrerupă:

– Ce-a vrut să spună mama a fost ca tu să-mi cumperi mie ceva frumos!

– Ba nu! Doamnele primesc de la soții lor! îi răspunde maică-sa ferm.

Ta-su râdea de nu mai putea, bărbatu a cedat, maică-sa s-a bucurat, iar eu am câștigat!

 

Am câștigat demult o soacră pe care o apreciez pentru modul în care și-a crescut copiii, de a-i lăsa liber să fie fericiți și de a fi fericită pentru fericirea lor!

 

Nu sunt convinsă că îmi voi lua uscătorul de păr, încă mă mai gândesc dacă merită, dar ce sentiment plăcut ai când e cineva de partea ta și te susține, chiar și în cele mai năstrușnice idei și nu e prietena ta, ci mai mult, mama soțului tău, femeie simplă care știe că bucuria vieții și a relației de cuplu vine din starea de bine și apreciere reciprocă.

Ceea ce vă doresc și vouă!

 

 

***Dacă aș avea o baghetă magică, aș face ca toate mamele din lumea asta să-și rupă măcar 5 minute pe zi numai pentru ele, să se relaxeze și să se binedispună. Dar pentru că nu am nici o baghetă magică și șansele să capăt una sunt reduse, am scris Destin de mamă tocmai pentru cele 5 minute din zi pe care le merită fiecare părinte din plin.

Sursa foto

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *