Baba nu le nimerește, dar le potrivește

Știți doamnele aceea din magazin care vă roagă să le citiți eticheta pentru că și-au uitat ochelarii acasă? După experiența de mai jos, acum sunt convinsă că așa voi ajunge și eu, doar că eu nu voi cere să mi se ceară chiar ORICE etichetă.

Dar să vă povestesc mai bine, ca să înțelegeți pe ce cărări mă duc.

Acum 2 zile, în drumul meu spre casă, am oprit la un magazin să cumpăr niște portocale. După 3 zile în care am fost ba la Selgros, ba la Lidl, jurând după aia că nu mai pun picior de om în nici un magazin, am ajuns la Farmacia Tei unde nu vă spun ce am făcut dar am plecat cu sacoșa plină acasă. Așa că, de data asta, am jurat din nou cu tot cu cruce-n cerul gurii că intru numai pentru portocale și-am spus și-o rugăciune-n gând:

– Doamne, ajută-mă, să văd numai portocale în față, ajută-mă să nu cumpăr decât portocale, că numai de portocale am nevoie, te rooog! Amiiin!

Am cântat puțin, la final, ca să fiu sigură că mă aude. Și-am intrat.

Și spuneți, voi, că nu funcționează intenția! Ba funcționează, că m-am îndreptat direct spre portocale, am luat o plasă de 1.5 kg și dusă la casă am fost. N-am mai văzut nimic în jur, pe cuvânt de mamă cu conștiința încărcată.

Mă așez la rând, în fața mea vreo 3 persoane. Și cum mi-am promis că nu mai stau cu ochii în telefon când stau la rând la magazin ca să fiu mai atentă la ce se întâmplă în jur, am început să mă uit….în jur. Și-am descoperit imediat în dreapta mea răftulețele alea cu tot felul de chestiuțe și de unde îmi cumpăr eu de obicei, guma de mestecat. Nu sunt fan, dar îmi place să am în mașină, bine, mie îmi place să am orice în mașină: gumă, bomboane, apă, biscuiți, spre bucuria copiilor mei care rad tot ce e dulce. Și pentru că, din nou, nu mai am gumă, zic să-mi cumpăr o cutie nouă.

Dar eu spusesem o rugăciune la intrare, să nu văd decât portocale. Și ce credeți? Cum mă uitam eu așa la gumele alea aranjate frumos, care mai de care mai colorate, mi-au căzut ochii pe o cutie violet – albastră, ceva nou ce nu mai văzusem și mi-a atras atenția.  Asta e o altă problemă pe care o am, mă atrage orice e nou. Iubesc să testez lucruri noi spre disperarea lu bărbatu-meu care nu înțelege de ce trebuie să se spele mereu cu alt tip de șampon.

– Păi dacă îți place ăsta mai mult decât cel vechi?

– Dar mie îmi place cel vechi. Nu vreau să-l schimb.

– N-ai de unde să știi ce pierzi!

Și așa se spală el cu alt șampon de fiecare dată când dau peste ceva nou. Să zică mersi că puteam să nu-i cumpăr nici unul.

Așa și cu guma. Am zis să experimentez ceva nou, iar copiilor sigur o să le placă. Fac ochii mari că nu prea văd eu bine, mai ales când sunt obosită, către o cutie frumoasă mov – albastră pe care scrie Intense.

Zic, cred că e ceva cu gust intense ca gumele alea 5 (five) pe care mi le cumpăr de obicei. Mă apropii și mai mult de cutie, oamenii din spatele meu se uită cam lung, eu îi ignor că fiecare cu plăcerile lui și când să iau cutia să citesc mai bine eticheta, ridic ochii mai sus și citesc mare: Durex Intense.

Ca o ceață care mi s-a luat brusc de pe ochi a fost senzația de descoperire a adevărului suprem. Sau ca un duș rece în mijlocul unui somn dulce.

Nu mi-a mai trebuit nici gumă, nici nimica, am înaintat și-am mulțumit Universului că m-a ajutat să văd numai portocalele.

Am început să râd apoi în sinea mea, nu de experiența în sine, cât la gândul că le-ar fi găsit întâmplător bărbatu-meu la mine în mașină pitite de copii și m-ar fi întrebat uimit:

– Ce e asta, femeie?

– Gumă de mestecat!

 

Sursa foto

 

 

*** Cartea Destin de mamă este o reprezentare cu tușe ironic-amuzante a vieții de familie de astăzi, precum și a universului interior al femeii contemporane, răvășite și supraîncărcate. Dina a găsit soluția de a te lăsa, ca femeie, în ghidajul instinctului și al intuiției feminine, recunoscute ca fiind salvatoare, plus o bună educație – adică ceea ce știi după ce ai uitat tot.” (Oana Moșoiu, soră, trainer, voluntar, profesor, mamă ș.c.l)

 

 

 

 

By Published On: 19/02/2021Categories: Stil de viață1 Comment

Share This Story!

One Comment

  1. MNiko 19/02/2021 at 22:37 - Reply

    Am ras cu lacrimi!

Leave A Comment

Articole Similare

Toate Articolele

Produse

Vezi Magazinul