Tartă Pastel de nata fără zahăr (cu Green Sugar)

Iar cu acestea fiind spuse, sigur o să spuneți că ultimul lucru pe care aș fi putut să-l testez cu Green Sugar este delicioasa prăjitură portugheză care fără zahărul din comerț își pierde tot farmecul.

Dar de câte ori ați mers pe mâna mea și ați dat greș?

Am făcut această tartă pentru o prietenă bună care nu avea voie absolut deloc zahăr procesat și astfel, mi-a ridicat ștacheta la nivelul următor.

Se poate Pastel de nata fără zahăr?

Se poate și încă ce bună e. S-a mâncat toată și parcă s-ar mai fi vrut puțin.

Rețeta aceasta nu are nici un secret, se face repede și e tare gustoasă dar mai ales sănătoasă.

Pentru a o îndulci am folosit 3 tipuri de Green Sugar, păi dacă nu sunt eu fan, atunci cine-i?

Green Sugar normal și aceste două frumuseți nou apărute pe piață. Când le-am văzut, am intrat în ele și numai prăjituri m-am apucat de făcut.

Green Sugar cu vanilie, o minune!

Www.mamipetocuri.ro

Green Sugar cu scorțișoară, parcă anume făcut ca să mă apuc eu de prăjiturit portughez.

Www.mamipetocuri.ro

Păi cu minunile astea, cum puteam eu să stau cuminte?

Ingrediente:

Pentru aluat:

 • 300 g făină albă
 • 150 g unt rece
 • 1 ou
 • 1 lingură de oțet de mere
 • 50 g Green Sugar

Pentru cremă:

 • 500 ml lapte cald
 • 8 gălbenușuri (chiar și 9)
 • 50 g Green Sugar vanilat
 • 50 g Green Sugar cu gust de scorțișoară
 • 20 g amidon
 • coajă de lămâie
 • scorțișoară bețe

Preparare:

Pasul 1: Ne apucăm de aluat. Amestecăm toate ingredientele și începem să frământăm bine la robot sau ca mine, direct pe blatul de lucru, până se formează un aluat tărișor și nelipicios. Untul să fie rece, da? Formăm o bilă și-l punem la rece până facem crema.

Pasul 2: Punem laptele la fiert într-o cratiță împreună cu coaja de lămâie și scorțișoara.

Pasul 3: Amestecăm amidonul cu ambele Green Sugar cu vanilie și scorțișoară, iar apoi adăugăm compoziția în lapte atunci când începe să fiarbă. Amestecăm bine și continuu pentru omogenizare, iar când a ajuns la punctul de fierbere, închidem focul.

Pasul 4: Imediat, adăugăm gălbenușurile, unul câte unul, și amestecăm continuu până la omogenizare completă. Dacă nu amestecăm bine, riscăm să facem omletă pentru că laptele este în continuare foarte fierbinte.

Pasul 5: Tapetăm fundul unei forme de plăcintă cu hârtie de copt și preîncălzim cuptorul la 180 grade.

Pasul 5: Scoatem aluatul din frigider, întindem o foaie cu sucitorul, iar apoi cu mâinile o așezăm ca pe o plastilină în tavă și-o modelăm frumos până iese foaia, foaie de plăcintă. O să pară imposibil, dar nu vă pierdeți curajul, va ieși perfect!

www.mamipetocuri.ro

Pasul 6: Turnăm crema peste aluat și punem tava la cuptor pentru 20-25 de minute, până începe să prindă pete maronii închis pe deasupra.

  www.mamipetocuri.ro

Dacă ați folosit Green Sugar cu scorțișoară nu mai puneți scorțișoară pe deasupra, însă, dacă ați folosit alt fel de îndulcitor, atunci nu omiteți acest pas. Pastel de nata fără scorțișoară e ca portughezul fără ocean sau românul fără smântână la sarmale :)

www.mamipetocuri.ro

Cu drag v-aș fi arătat și o felie cum arată, dar cine a mai reușit să salveze vreuna?

www.mamipetocuri.ro

 

** Codul “mamipetocuri” vă aduce o reducere de 5% pe site-ul www.greensugar.ro și www.laboratoareleremedia.ro la toate produsele din coș

***Dacă aș avea o baghetă magică, aș face ca toate mamele din lumea asta să-și rupă măcar 5 minute pe zi numai pentru ele, să se relaxeze și să se binedispună. Dar pentru că nu am nici o baghetă magică și șansele să capăt una sunt reduse, am scris Destin de mamă tocmai pentru cele 5 minute din zi pe care le merită fiecare părinte din plin.

 

 

 

 

By Published On: 21/04/2021Categories: Rețete rapide0 Comments

Share This Story!

Leave A Comment

Articole Similare

Toate Articolele

Produse

Vezi Magazinul