Eu niciodată nu voi face asta ca părinte…până voi deveni părinte

www.mamipetocuri.ro

Știți vorba aia: mamele perfecte nu au copii sau am fost o mamă perfectă până mi-am născut proprii copii.

De altfel, am scris o carte întreagă despre cum toate mamele trec de la faza ”eu niciodată nu voi face asta”, la prea bine cunoscuta rugăciune ”orice, iubirea mea, numai liniștește-te, te roooog!”.

În iarna anului 2012, exact când împlinise Andre un an, am plecat în Bulgaria la ski cu câțiva  prieteni care aveau copiii cam de vârsta copiilor mei acum. Și la un moment dat, într-o seară, una dintre mame începe să povestească cum îi face copilului ei sandviș cald și i-l servește ireproșabil la canapea în timp ce el se relaxează uitându-se la un desene animat. Celelalte mame zâmbesc înțelegătoare, tații strâmbă din nas, eu mă gândesc că în ce hal a ajuns lumea și că, desigur, eu niciodată nu voi face asta copiilor mei.

Și mi-am amintit acest moment exact când pun aparatul de sandviș maker în priză pentru că:

– Mami, ne faci un sandviș cald, te rugăăăm!

– Cu cărniță?

– Daaaa și cașcaval din ăla bun!

– Acum vă face mami!

Mda….eu niciodată nu voi face sandviș la copii în timp ce se uită la televizor.

Aparatul îți termină treaba, eu aranjez sandvișurile pe două farfurii curate, le pun un șervețel și îi servesc pe copiii care stăteau pe canapeaua întinsă și se uitau la un film.

– Mami, ce bună ești!

– Dă să dă-ți dau un pupi, mă cheamă și Beti la ea.

Vedeți, asta e problema, că mamele nu povestesc și tratamentul de după și că nu ai cum să-i refuzi la cât de minunați sunt.

Și cu acestea fiind spuse, iată top 10 ale lucrurilor pe care “niciodată nu le voi face când voi fi părinte” până am devenit părinte.

  1. Eu niciodată nu voi țipa la copii pe stradă sau în magazin. Asta până când nu ești martora crizei cu numărul 257 din zi pe motiv că șoseta este galbenă și nu roșie.
  2. Eu niciodată nu îi voi lăsa pe copii să mănânce de pe jos. Asta pentru că nu cunoști regula celor 5 secunde.
  3. Eu niciodată nu voi pleca în concediu fără copii. Asta până când nu vorbești singură pe stradă și confunzi Lidl-ul cu casa.
  4. Eu niciodată nu voi cumpăra copiilor mai multe haine decât au nevoie. Asta până când ai intrat într-un magazin să-ți iei ție o rochie și-ai dat peste Dulapul cu haine din visele copilăriei tale.
  5. Eu niciodată nu mă voi uita seara la un film de copii. Asta până când ești atât de obosită că nu realizezi că de 20 minute te uiți la Puștiul Pericol și-ți place.
  6. Eu niciodată nu-mi voi machia copilul. Până când s-a machiat cu produsele tale în timp ce tu făceai baie ”singură”.
  7. Eu niciodată nu mă voi închide în baie ca să am timpul meu. HAHAHAHAHA Asta până când o să cauți cheia să te încui în baie ca să faci pipi fără spectatori.
  8. Eu niciodată nu voi plânge la filme de copii. Asta până când naști propriul copil și devii mama tuturor copiilor de pe planetă și suferi pentru fiecare suflețel.
  9. Eu niciodată nu voi duce îmbrăcată în pijamale copiii la școală. Asta până când n-ai făcut noapte albă pentru că cel mic a avut colici.
  10. Eu niciodată nu voi mai face copii. Asta până când rămâi însărcinată și nu e nimic mai frumos pe lume cum e să fii mamă.

Sursa foto

 

***Dacă aș avea o baghetă magică, aș face ca toate mamele din lumea asta să-și rupă măcar 5 minute pe zi numai pentru ele, să se relaxeze și să se binedispună. Dar pentru că nu am nici o baghetă magică și șansele să capăt una sunt reduse, am scris Destin de mamă tocmai pentru cele 5 minute din zi pe care le merită fiecare părinte din plin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *