I Magicianul

Magicianul este cartea 1 din Arcana Mare și vine după cartea 0, Nebunul.

Reprezentând începutul, Magicianul simbolizează conștiința, acțiunea și creația. Este singura carte din întreg Tarotul care are cele 4 elemente împreună: pământ (moneda), foc (bâta), aer (sabia) și apa (cupa) ceea ce înseamnă că Magicianul are capacitatea de a transforma potențialul în realitate. El nu numai că folosește lumea fizică pentru magiile lui, ci el creează lumea, în sensul că dă vieții sens și direcție.

Magicianul este înconjurat de flori, amintindu-ne astfel că emoțiile și puterea creativă pe care le simțim în viața noastră au nevoie de a fi stabile, conectate la lumea fizică pentru a beneficia de valoarea lor.

La început, Dumnezeu a creat cerul și pământul.

Cu mâna dreaptă ridicată în sus, Magicianul primește puterea de la cer și prin forța lui creatoare o aduce pe pământ, în lumea fizică, sub formă de energie și potențial.

Cartea ne ajută să fim conștienți de puterea, de spiritul sau de simpla bucurie din viața noastră. Înseamnă inspirație să începem proiecte noi sau să intrăm în alte faze ale vieții noastre și energia de a le susține și  de ne atinge obiectivele prin muncă.

De asemenea, poate reprezenta și o anumită persoană din viața noastră care ne ajută să ne atingem potențialul.

Magicianul reprezintă puterea voinței canalizată într-o singură direcție, aceea de a ne atinge obiectivele. Oamenii care par că știu mereu ce vor în viață sunt persoane care pur și simplu știu ce vor în viață și își direcționează energia în acea direcție. Magicianul ne oferă lecția conștientizării că atât puterea voinței, cât și succesul derivă din a fi conștienți de puterea care există în fiecare dintre noi.

Puțini oameni acționează. În schimb, mulți oameni reacționează, fiind aruncați dintr-o experiență în alta.

A acționa înseamnă a-ți direcționa puterea prin voință către locurile unde vrei să mergi.

Magicianul întors

Cartea întoarsă înseamnă că energiile sunt blocate poate din nesiguranță, slăbiciune, lipsa voinței, confuzie, neștiință sau neclaritate a obiectivelor. Puterea e acolo, dar nu o putem atinge.

Cartea întoarsă mai poate însemna apatie ce conduce spre depresie, abuz de putere sau o persoană care își folosește puterea într-un scop distructiv asupra altora, halucinații, teamă și neliniște mentală. Acest lucru se întâmplă când energia focului (bâtele) este deținută de o persoană care nu știe ce să facă cu ea și în ce direcție să o ducă. Ca un fulgerul care dacă nu este direcționat către pământ poate duce la catastrofe, puterea focului prinsă în corpul nostru poate duce la anxietate și panică. Oricine a trecut printr-un episod de anxietate majoră știe că modul în care te simți e ca și cum nu mai ai control asupra corpului tău. De altfel, cuvântul ”panică” vine de la ”posedat de Zeul Pan”, el însuși un simbol al puterilor magice.

Magicianul întors nu trebuie negat, ci din contră, este un avertisment că trebuie să găsim modul potrivit de a-l întoarce în favoarea noastră.

 

By Published On: 28/06/2021Categories: Arcana Majoră, Tarot0 Comments

Share This Story!

Leave A Comment

Articole Similare

Toate Articolele

Produse

Vezi Magazinul