Utilitatea și importanța stretching-ului în viața de zi cu zi

Că m-am motivat să fac sport aproape în fiecare dimineață și să reușesc să mă mențin la greutatea dorită v-am mai povestit.

Lucrez din luna martie cu Marian Cristian Marin, fondatorul MoveInspireFIT care m-a ajutat să-mi depășesc limitele și să fac un efort considerabil să mă trezesc la 7 dimineața, indiferent de ora la care mă culc, doar ca să nu ratez antrenamentul.

Și totuși, pe cât de motivată sunt, în general, că am și eu momentele mele de slăbiciune că nici cu macaraua nu mă ridici din pat, unul dintre pașii pe care abia aștept să-i omit la final de antrenament este să nu fac stretching. Mai ales când nu se uită Marian la mine :) Atunci e și mai palpitant.

Știți voi, treaba aia care vine după 30 de minute de sărit și dat sufletul din tine, când abia aștepți să bei și tu o cafea, în duș și să îți faci poze la abdomen din toate pozițiile, vine partea de stretching.

So boriiing, plictisitor!!!

Și totuși, mi-am luat inima-n dinți și într-un moment de ”da la ce-o folosi și treaba asta?” l-am rugat pe Marian să mă lumineze.

Iar Marian mi-a spus așa:

Într-adevăr, Dina, este provocator ca după 45 minute intense să ai răbdare încă 7-8 minute știind că antrenorul nu este lângă tine.

Dina zâmbește aici, dar totuși, nu este iertată.

Dar, da, este important stretchingul și recomandat pentru că un antrenament eficient începe întotdeauna cu o pregătire: prima dată ne încălzim, apoi, se continua cu exercițiile pe care le facem și apoi, se finalizează cu stretchingul.

Astfel că, atunci când nu facem partea de final este ca și cum nu finalizăm antrenamentul.

Hai să îți dau un exemplu mai concret:

Participi la un maraton și te-ai pregătit suficient timp încât să știi că poți să câștigi acel maraton. Intri în competiție și ai luat un avânt considerabil față de ceilalți participanți. Însă, când mai ai 10 metri să treci linia de final, te oprești ca să răspunzi la un telefon.

Ai trecut linia de sosire? Ești pe locul 1?

Categoric NU.

Exact asta se întâmplă și cu antrenamentul tău. Începi, continui cu multa energie și când să ajungi la final și să spui: gata am avut un antrenament reușit, tu renunți.

Stretchingul este o parte valoroasă a antrenamentului tău și este de recomandat să finalizezi orice antrenament indiferent de intensitate prin executarea lui.

Așa că, înainte să renunți, te invit să te gândești de două ori înainte să sari peste el.

La mine se aplică regula, de gândește-te de trei ori, completă Dina. :)

Iar ca să te motivez și mai mult, am pentru tine 4 beneficii ale stretchingului:

  1. Relaxare: te ajută să elimini acidul lactic și să îți relaxezi zonele musculare pe care le-ai lucrat. Acea oboseală și durere care oricum apare în timpul antrenamentului sau al oricărui efort intens.
  2. Tonifiere: prin stretching, grăbești procesul de refacere al mușchilor și ajuți procesul de tonifiere care are loc mai ușor și mai eficient.
  3. Îmbunătățește postura corpului. După ce faci stretching, vei simți că ești mult mai atentă la postură pentru că atunci când te întinzi, are loc o conștientizare și o relaxare mentala prin care poți să îți dai seama când nu stai corect.
  4. Scapi de starea de anxietate. De aceea se recomandă stretchingul și în cazul în care nu faci sport, pentru că atunci când îl practici ai sentimentul acela de eliberare și de relaxare a mușchilor. În plus, ajută mult și la nivel psihic să fii mult mai conectată cu tine și reușitele tale.

Atunci când efectuezi stretchingul de final fără antrenor, îți recomand să stai pe fiecare exercițiu în parte aproximativ 25 secunde pentru eficiență.

Îmi doresc ca aceste informaţii să te ajute încât să eviți să mai sari peste partea de final a antrenamentului pentru că indiferent de situație, este important ca regulă generală de viață să învățăm să avem răbdare cu noi și cu corpul nostru pentru a se reface.

 

Resurse MoveInspireFit

Dincolo de antrenamentele online zilnice pe care le face cu grupele de femei și mame, alături de colega lui, Raluca Maria Huluta, Marian a lansat un mini curs despre pielea lăsată și celulită, GRATUIT, pe care îl puteți accesa oricând.

Iar dacă v-ați motivat și ați finalizat cursul de mai sus, primiți timp de 11 zile exerciții fizice pentru pielea lăsată și celulită.  Sunt perfecte pentru că zilele când vrem să facem ceva sport dar suntem complet demotivate. Aparent simple, scurte dar foarte eficiente!

Și desigur, utilizând cuponul 10FitMe, primiți 10% reducere la toate serviciile MoveInspireFit.

Vă aștept pe toate să avem împreună corpul dorit!

 

Sursa foto

 

 

By Published On: 01/09/2021Categories: Stil de viață0 Comments

Share This Story!

Leave A Comment

Articole Similare

Toate Articolele

Produse

Vezi Magazinul