Cum să ne înțelegem mai bine cu oamenii din jurul nostru. Energia Focului

Probabil ați auzit de sintagma că oamenii sunt energii.

Nu știu dacă credeți în ea, dar eu sunt mai mult decât convinsă că fiecare dintre noi ne naștem purtând dominant una dintre cele 4 energii: foc, apă, aer sau pământ.

Tot de aici, și împărțeala zodiilor:

Foc: berbec, leu, săgetător.

Apă: rac, scorpion, pești.

Aer: gemeni, balanță, vărsător.

Pământ: taur, fecioară, capricorn.

Credem sau nu în zodii?

Cred că e mai mult decât nesănătos să judecăm un om exclusiv după zodia în care s-a născut. Ne ajută, în schimb, să ne facem o idee despre caracteristicile principale, ceva la nivel foarte larg, omul fiind la bază mai mult decât un simbol pe o hartă astrală. Este un cumul de energii, caracter, personalitate, educație și istoric familial care se întinde pe toată ramura străbună.

Energia sub semnul căreia ne-am născut va fi predominantă, dar noi avem nevoie de mult mai mult ca să ne găsim echilibrul și împlinirea în viață. Avem nevoie de familie, prieteni, un partener, de copii ai căror energie, diferită de a noastră, ne activează, nu ca să ne enerveze și să ne scoată din ritm, așa cum ni s-ar părea la prima vedere, ci ca să ne ajute să se alinieze planetele în favoarea noastră și să atingem, în final, echilibrul cel mult dorit.

Unul fără ceilalți nu se poate

De fapt, se poate doar în cazul sihaștrilor care găsesc echilibrul suprem în ei înșiși.

Dar, în lumea reală de zi cu zi, avem nevoie de cei din jur ca să ne găsim pe noi.

Dacă ați simțit vreodată că nu vă (mai) găsiți locul și rostul într-o relație de oricare natură ar fi ea, profesională, de prietenie, de cuplu, chiar și de părinte – copil, vă invit să vă analizați profilul din perspectiva energiei din care funcționați în ecuația dată. O să fiți surprinși să realizați că locul vostru este exact acolo unde vă credeați cel mai puțin și că oamenii din jur vin cu lecții incredibile, ca piesele de puzzle când ne completează imaginea perfect.

Iar natura este atât de fascinantă, că atunci când lecțiile au fost transmise și învățate mai departe, relațiile trec la un alt nivel, unele mor, altele cresc, pentru a ne ajuta să atingem echilibrul și starea de bine cu noi.

În schimb, dacă lecțiile rămân nestudiate, oamenii încep să dezvolte relații toxice, obsesive și codependente din care, doar iubirea necondiționată îi mai poate salva. Și posibil, ceva terapie.

Și acum, să le luăm pe rând.

Energia focului

Din toate cele 4 simboluri ale vieții, Focul este considerat ca fiind cea mai puternică energie dintre toate. Reprezintă esența vitală a vieții care ne animează corpurile și fără de care murim. În faimoasa pictură a lui Michelangelo, Facerea Lumii, Dumnezeu îi dă viață lui Adam atingându-i degetul printr-o scânteie. Iar schimbările chimice ale alimentelor din organismul nostru le denumim ”arderi”.

Focul simbolizează, astfel, prima energie a existenței noastre. Și pentru că Focul e o flacără ce arde mereu, acesta simbolizează optimismul, încrederea și speranța.

Ca să le dea oamenilor un strop de nemurire și să-i facă imuni la amenințările lui Zeus, Prometeu le dă oamenilor Focul.

În plan concret, reprezentații acestei energii sunt caracterizați prin mișcare. Indiferent că sunt învinși sau învingători, aceștia întotdeauna luptă, nu neapărat de dragul conflictului, ci ca să-și utilizeze toată această energie ce le curge prin vene. În plan profesional, Focul reprezintă comerțul și competiția; în dragoste, simbolizează romantismul, propunerile, actul de a câștiga un iubit, decât a simți însăși emoția iubirii. Reprezentanții Focului abordează viața cu acțiune și nerăbdare.

Când succesul este prea mare sau prea mult, îi poate cuprinde melancolia pentru că recompensele succesului îi poate face să se simtă ținuți pe loc. Pe de altă parte, au tendința de a intra în situații conflictuale și de a-și asuma toate problemele, scăpându-le din vedere variantele mai pașnice de rezolvare.

În cele mai dese situații însă, reprezentanții Focului sunt persoane care își câștigă luptele. Îi găsim în energia Focului pe cei care iubesc mișcarea, acțiunea, pe cei care iubesc să trăiască pentru a se bucura de viață. Imaginea reprezentativă a celor născuți sub energia Focului îi reprezintă dansând în natură sub razele soarelui dătător de viață.

Pe de altă parte, să nu pierdem din vedere faptul că Focul poate fi și distrugător. Dacă nu este controlat și direcționat corespunzător, energia lui poate arde întreaga lume din temelii.

Relațiile cu celelalte energii

În ciuda optimismului și a nerăbdării lor, Focul are nevoie de energia Apei, pentru că fără ea, razele soarelui aduc doar secetă. Apa oferă Focului puterea de a simți pe lângă aceea de a acționa. De la Aer, Focul învață suferința și durerea pentru a contrabalansa optimismul și spiritul lui cuceritor uneori exagerat, iar energia Pământului îl ajută să se conecteze cu lumea reală, îi oferă abilitatea de a se bucura de viață, dar să și vadă ce stă dincolo de ea.

Cu cât îi cunoaștem mai bine pe cei din jur, cu atât viața noastră devine mai ușoară și mai pe înțelesul nostru.

La noi acasă ambii copii sunt de Foc, pe când noi, părinții, suntem de Pământ.

Poate nu întâmplător.

Când am început să înțeleg că Andre este născut sub semnul competitivității, am început să-i înțeleg diferit acțiunile. Și de unde până atunci mă enerva că era mereu într-un continuu concurs până și cu el însuși, astăzi focusul meu s-a dus nu să-i schimb viteza, ci să-l încurajez să se concentreze ca să dea randament pe viteza lui.

Iar când am văzut că pe Beti o motivează orice e legat de mișcare, am pus mâna și am căutat să o duc la sala aia de gimnastică unde s-a simțit cu adevărat liberă. Vreo 6 am schimbat, până când mi-a spus:

– Asta e ceea ce vreau! Și așa a fost!

Am învățat să știu ce i se potrivește și ce ar face-o fericită.

În contrabalans, Pământul abia așteaptă să-i conecteze pe amândoi cu lumea reală. Să le amintească uneori că fericirea e un moment prins pe lanțul fin al vieții, și că dincolo de el stă magia și drumul către împlinire!

Orice paradis începe cu un haos!

Vă aștept în episodul următor cu clarificarea celorlalte energii și modul cum le putem aduce și echilibra în viața noastră.

(Bibliografie: Seventy eight degrees of wisdom, Rachel Pollack)

Michael Skale de la Pixabay„>Sursa foto

By Published On: 14/10/2021Categories: Lecții de magie0 Comments

Share This Story!

Leave A Comment

Articole Similare

Toate Articolele

Produse

Vezi Magazinul