Sărățele portugheze

Categories: Rețete rapideBy Published On: 20/11/20210 Comments

Sau un fel de chips-uri din făină de grâu. Sau ceva extraordinar de bun și care provoacă dependență mai ales dacă te uiți la un film seara cu o băutură în mână.

Sau crănțănele pentru gustarea copiilor de la școală.

Beti și-a pus jumătate de tavă într-o pungă și-a plecat cu ea în mașină. Cică să aibă ce face cât îl așteptăm pe Andre să termine antrenamentul la fotbal.

Cam atât de de bune sunt aceste sărățele!

Rețeta nu are absolut nici un secret. E atât de simplă încât o să vrei să mai faci de câteva ori.

Și nimeni nu te va opri :)

Ingrediente:

  • 250 g făină albă
  • 2 linguri mari de parmezan (sau brânză rasă mic, mic)
  • 1 linguriță sare
  • 2 căței de usturoi tocați mărunt sau 1 linguriță praf de usturoi
  • 2 linguri oțet
  • 110 ml apă călduță
  • 2 linguri ulei (de măsline, al meu)

Preparare:

Pasul 1: Într-un recipient încăpător, amestecăm făina, parmezanul, sarea, usturoiul și oțetul.

Pasul 2: Adăugăm apa și uleiul, amestecăm, iar apoi cu mâinile formăm un aluat pe care îl frământăm aproximativ 5 min. Îl puteți pune și la robot, dacă aveți, la mine este totul manual.

saratele portugheze

Pasul 3: Învelim aluatul într-o folie de plastic și îl dăm o oră la congelator.

Pasul 4: Scoatem aluatul, îl împărțim pe bucăți și cu ajutorul sucitorului formăm foi cât de fine reușim noi.

aluat portughez

Apoi, cu un cuțit sau ca mine, cu tăietorul de pizza, tăiem aluatul în pătrate sau cum vă inspiră pe voi momentul.

aluat portughez de saratele

Eu atât de tare mă grăbeam să plec după copii, că am inventat un nou stil de tăietură: mama care se grăbea la școală.

Pasul 5: Le așezăm într-o tavă de copt tapetată cu hârtie și le băgăm în cuptorul preîncălzit la 220 grade pentru 10 minute.

saratele portugheze

Să mai lăsați și la alții, da?

crantanele

Share This Story!

Leave A Comment

Articole Similare

Toate Articolele

Produse

Vezi Magazinul