Este posibil imposibilul?

Categories: Stil de viațăBy Published On: 24/12/20210 Comments

Am fost trei zile la Bacău, la părinții mei, singură. La final de un an extrem de greu dar mai ales acum, în ultimele 2 săptămâni când am simțit că nu mă mai pot ridica de jos, am știut, intuitiv, desigur, că trebuie să mă regăsesc pe mine.

Întâlnirea s-a suprapus cu venirea prietenei mele cele mai bune în România și așa am primit confirmrea că aceasta este direcția spre ceea ce am nevoie.

Desigur, universul nu ne vrea niciodată răul, el vine să ne transforme călătoria în magie și să ne scoată din zona de confort.

De aceea, înainte să plec, toate s-au adunat grămadă pe mine. A fost ziua de naștere a celui mare, pregăște petrecerea și toate cele, a doua zi a fost o altă petrecere, pregătește cadou și participă activ, apoi, copiii au mai avut școală 3 zile, iar soțul meu a trebuit să-și schimbe programul să-i ia de la școală la prânz, cea mică a avut serbarea și singura la care nu am participat.

Probabil că mulți ar fi renunțat să mai plece.

Dar eu am știut că toate astea vin să mă pună la încercare, să scot din mine încrederea, curajul și puterea de a mă transforma.

Acasă, am primit 3 zile de vis. Nimeni nu m-a sunat să mă întrebe ce mâncăm, dacă pot acadele și PS5, nu mi-a sunat ceasul să-i duc la școală la 7 și nici blocată în trafic nu am mai stat.

A fost ceva ce eu niciodată în viața asta nu am experimentat. Un fel de întoarcere la copilul din mine, în toată plinătatea ei.

Un moment de regăsire și închidere cu ceea ce am fost pentru a putea acum, să mă duc spre următorul nivel. Care nu știu ce va fi, dar nu am nici un dubiu că va fi cel puțin la fel de fascinant ca și pe cel pe care îl închid acum.

M-am întorc la București, cu ai mei în mașină și pe când ne apropiam îmi spune mama:

– Nu-mi vine să cred că peste câteva zile faci 40 ani. Ce-ți dorești de ziua ta?

– Nu-mi doresc nimic, i-am răspuns eu meditativ.

– Asta e bine, îmi spune ea. Înseamnă că ai de toate.

– Da, chiar am de toate. Dar dacă ar fi ceva să vreau, mi-aș dori timp cu mine.

– Asta numai tu ți-l poți oferi!

– Așa e, doar eu pot, am confirmat.

Însă gândul s-a dus acolo, pe tărâmul lucrurilor imposibile și mi-am zis în inimă:

– Oare o să pot vreodată să ajung să-mi fac timp pentru mine? Oare pot? E posibil? 

Iar voi știți deja că universul pe mine mă iubește. Și nu pentru că am ochi albaștri și mă cheamă Dina, ci pentru că eu cred în el. Cred în puterea minții și în glasul intuiției.

Și când crezi, magia există!

Când am ajuns acasă, copiii mă așteaptau cu casa lună și mâncarea caldă pe masă, iar apoi, m-au luat de mână și m-au dus în mansardă, în locul pe care eu l-am numit ”unde mi-ar plăcea să scriu, să fie spațiul meu creativ, unde să nu mă deranjeze nimeni și să fiu eu cu mine, doar că nu e amenajat, nu are lumină și priză, nici scaun și nici birou.” Și așa, am rămas eu în 6-lea an consecutiv să scriu la masa de la bucătărie, într-o energie amestecată a casei, pe un scaun ne-ergonomic, între mâncare de făcut și haine de pus la spălat.

Dar de data asta, mansarda era amenajată, un birou mare și alb mă aștepta vesel cu un scaun ergonomic lângă el, lumină și priză montată, totul curat și pregătit pentru întâlnirea mea cu mine.

– Aici, îmi spune soțul meu arătându-mi spațiul unde a rămas ușa nemontată între camere, aici o să pun ceva mare cu Axl Rose ca să te inspire. Încă nu am găsit, dar nu o să rămână așa.

– Îți place, mami? Noi l-am ajutat pe tati ca să vii aici, să scrii.Să te relaxezi pe canapeaua asta care îți place ție.

Am plâns de fericire.

Pentru că nu mi-a venit să cred. Pentru timpul lor de a mă face fericită. Pentru că le pasă. Pentru că în ochii lor merit orice.

Pentru că niciodată în viața mea nu am crezut că voi ajunge să trăiesc să primesc imposibilul.

Timp cu mine. Timp pentru mine. Timp.

Pentru că încă o dată primesc confirmarea că ceea ce ne dorim cu adevărat este posibil.

Confirmarea că ne naștem cu potențialul de a reuși.

Imposibilul nu există. El vine să ne arate o altă formă de a găsi soluții.

 

Sursa foto

Share This Story!

Leave A Comment

Articole Similare

Toate Articolele

Produse

Vezi Magazinul