Bomboane de ciocolată făcute în casă cu 2 ingrediente

Mai am momente de pură luciditate când sunt la cumpărături și iau niște dulciuri din raft, mă apuc să citesc eticheta și brusc le pun înapoi ca și cum mi-ar arde ambalajul mâinile.

Nu știu despre voi, dar eu când încep să citesc pe alimentele destinate în principiu copiilor, cereale, biscuiți, înghețată, trei rânduri de amelioratori, E-uri și combinații chimice de neînțeles îmi apare în minte imaginea unui viitor copil bolnav.

E drept că sunt cam radicală, dar pe de altă parte, dacă nu suntem conștienți de ceea ce punem în farfurie pentru noi, dar mai ales pentru copii cu organismul în dezvoltare, nici să nu ne așteptăm să fim protejați de puterea divină de acum și pururea.

Știți cum e, Dumnezeu ne dă, dar nu ne bagă în traistă. Mai ține și de alegerile noastre.

Și cum vă spuneam, după ce am citit eticheta de pe niște dulciuri și mi-a trecut instant de orice altceva, mi-am spus în minte:

– Păi nu pot face eu acasă niște dulciuri mai sănătoase ca astea?

Normal că putem, da ce nu poate face mama în secolul 21?

Așa că, am luat din raft cea mai sănătoasă ciocolată cu 75% cacao pe care am putut s-o găsesc, că sunt și din astea dacă le căutați bine, 125 g avea și o cutie de smântână La Dorna neîndulcită și am plecat hotârătă acasă.

Și cu astea două ingrediente am făcut cele mai bune bomboane de casă. Împreună cu copiii, de altfel, cea mai tare experiență și o activitate de vacanță minunată.

Cele mai amuzante 10 minute din orice zi vreți voi. Atât a durat minunăția de rețetă.

Ingrediente:

  • 100-125 g ciocolată neagră, cea mai sănătoasă pe care o găsiți, adică, multă cacao, puțin zahăr
  • 200 g smântână de gătit La Dorna neîndulcită (32% grăsime)

Preparare:

Pasul 1: Într-un recipient, tăiem ciocolata în bucăți cât de mic putem.

Pasul 2: Într-un recipient, încălzim smântâna la foc mic până la punctul de fierbere.

Pasul 3: Turnăm smântâna caldă peste ciocolată și o lăsăm 3 minute fără să mișcăm nimic.

Pasul 4: După 3 minute amestecăm ușor și turnăm în forme.

Pasul 5: Se lasă la congelator câteva ore, câte reușiți să așteptați. Măcar 2-3.

Formele mele sunt din Jumbo, le găsiți cam pe oriunde sau puteți folosi forme de gheață.

Vă spun că sunt un succes real și de un milion de ori mai gustoase și sănătoase ca orice alt dulce din comerț.

Plus că vă puteți juca, topiți și ciocolată albă și combinați sau adăugați fructe în compoziție.

Ce să mai, sky is the limit.

Pup you!

By Published On: 06/01/2022Categories: Rețete rapide2 Comments

Share This Story!

2 Comments

  1. Maya 06/01/2022 at 14:27 - Reply

    Merge si cu lapte praf, carob si ulei de cocos. Testat si aprobat de pitica 🙂

    • Nicoleta 07/01/2022 at 11:49 - Reply

      Buna!Reteta te rog?

Leave A Comment

Articole Similare

Toate Articolele

Produse

Vezi Magazinul