Crochete cu brânză fără gluten

Dintre toate rețetele care îmi plac să le fac în casă, cele braziliene mă atrag cel mai mult. În primul rând, pentru că sunt diferite de cele cu care suntem noi obișnuiți, iar pe mine dacă mă atrage ceva este diversitatea și noutatea. Iar apoi, au grămadă de rețete de biscuiți, crochete, sărățele, din astea făcute din făinuri pe care eu le ador. Dă-mi făină și apă și voi fi cel mai fericit copil.

Rețeta ce urmează să v-o prezint a fost îmbunătățită de mine, în sensul că i-am mai adăugat niște brânză ca să-i dau savoare mioritică. Am folosit făină de tapioca, specifică, de altfel, Braziliei dar și pentru că aveam prin casă și mă încurca.

Posibil să mă întrebați, dacă se poate pune făină albă, de-a noastră. Puteți, dar cantitatea va fi probabil mai mare pentru că făina de tapioca se comportă ca un amidon, deci e mai densă. Partea bună a ei este că nu are gluten, în schimb este bogată în carbohidrați, deci îngrașă, dar acționează ca o fibră în sistemul digestiv. Ați înțeles, nimic nu e perfect în viață.

Eu merg pe principiul că echilibrul este tot ce e mai bun în viață, așa că încercați rețeta cu încredere! Că în Brazilia poate nu ajungem curând, măcar crochete să mâncăm liniștiți :)

Ingrediente:

  • 250 g făină de tapioca
  • 80 g făină de mălai hidratată în 150 ml apă caldă
  • sare
  • 110 ml lapte
  • 55 ml apă
  • 55 ml ulei
  • 1 ou
  • 50 g brânză telemea (sau de care vreți voi)

Preparare:

Pasul 1: Hidratăm făina de mălai și o lăsăm deoparte.

Pasul 2: Într-un recipient, punem la fiert laptele, apa și uleiul, împreună. Lăsăm deoparte să se răcorească.

Pasul 3: Într-un castron suficient de mare, așezăm făina, adăugăm sarea și lichidele de la pasul 2. Amestecăm totul cu o lingură. Apoi, adăugăm făina de mălai hidratată. Dacă mălaiul nu și-a tras toată apa, aceasta se scurge și se aruncă. Amestecăm doar făina umedă.

Pasul 4: Adăugăm oul întreg și brânza dată pe răzătoare. Amestecăm totul până se formează un aluat foarte lipicios care curge din lingură. Daca e prea gros, din cauza mărimii oului sau a făinii utilizate mai adăugați puțin lapte.

Pasul 5: Într-un pos de bucătărie sau cu ajutorul unei pungi tăiate în colț, facem bastoane cât de lungi vreți voi și le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ele vor crește la cuptor, așa că lăsați distanță între ele.

crochete in tava

Pasul 6: Le dăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 20-25 minute. Datorită făinii de tapioca, ele vor rămâne destul de albe la suprafață, crocante dar moi în interior.

crochete coapte

Un deliciu fără gluten!

crochete cu branza

 

By Published On: 11/05/2022Categories: Rețete rapide0 Comments

Share This Story!

Leave A Comment

Articole Similare

Toate Articolele

Produse

Vezi Magazinul