Cartofi franţuzeşti (cu cartofi cruzi)
Am căutat aseară o reţetă de cartofi franţuzeşti care să se poate face cu cartofi nefierţi de mi s-a luat.
Din acest pur motiv am decis să îmi fac blog, să am eu totul pus bine, salvat, în sertărelul lui: vrei reţetă de bacalhau com natas, ia pe site, vrei somon cu broccoli, intră pe site, vrei orez cu lapte, vezi pe site, mă rog, pe asta o ştiu pe de rost, la cât am făcut în ultimul timp, şi tot aşa.
Şi cu acestea fiind spuse, voila!
Am luat vreo 6 cartofi medii (eu calculez cam 2-3 cartofi de om), i-am curăţat şi i-am tăiat feliuţe subţiri.
Am uns o formă termorezistentă cu unt şi am aşezat feliuţele pe un singur rand şi apoi am pus caşcaval (Hochland) mult, cât să acopere feliuţele de cartof. Apoi, iar un rând de cartof şi iar caşcaval. Apoi, ultimele feliuţe şi peste acestea am pus un amestec din:
- 200 ml smântână lichidă
- 50 ml gr lapte
- 1 ou (merg şi două)
- caşcaval cât cuprinde
- nucşoară, sare
Am băgat la cuptor, la 200 -220 grade, funcţia tradiţional (căldură şi sus şi jos) vreo 60 min.
Un singur cuvânt: DEMENŢIAL! Au mâncat copiii cu ambele mâini!
A fost garnitură pentru un muşchi de viţel care se topea în gură, reţeta aici
Plus o salată.
Neapărat să faceţi!