Covrigei dulci și crocanți cu smântână

Aș vrea să vă spun că sunt cei mai buni covrigei mâncați vreodată, dar știu că n-o să mă credeți. În țara covrigilor, România, să spun așa ceva făcând referire la o rețetă adusă de peste ocean?

Cum e posibil? Nu știu, dar este. O fi de la smântâna care se adaugă în compoziție, de la untul care-i face crocanți și aromați, nu știu să vă spun exact.

Însă, pot să vă asigur că nu veți regreta nici un moment că i-ați făcut și mai e ceva și v-o spun din capul locului: faceți rețeta dublă că eu am ales să fac o jumătate, adică mi-au ieșit 10, și a fost bătaie pe ei!

Merg la cafea, la desert, înainte de fotbal, după fotbal, la o plimbare în parc sau seara, când nu ai somn.

Merg oricum și se fac super simplu!

Ingrediente:

  • 2 ouă (3 pentru rețeta completă)
  • 70 g zahăr (după gust, 130-140 g pentru rețeta completă). Cu această cantitate ies foarte puțin dulci.
  • 70 g unt (135 g pentru rețeta completă)
  • 100 g smântână de min 30% grăsime (eu am pus La Dorna, iar pentru rețeta completă folosiți 200 g)
  • 1 linguriță praf de copt (2 pentru rețeta completă)
  • un pic de sare
  • 350 g făină (aprox 700 g, în funcție de ouă și umiditatea camerei pentru rețeta completă)

Pentru uns:

  • 1 ou
  • 2 linguri de lapte

Preparare:

Pasul 1: Într-un recipient mai măricel se amestecă ouăle, zahărul, untul la temperatura camerei, smântâna și sarea. Cu un tel se bat toate până se omogenizează. Untul nu se va topi complet, nu e problemă, la pasul următor se va rezolva această situație.

Pasul 2: Treptat, se adaugă puțin câte puțin făina, apoi praful de copt, iar apoi se continuă cu făina, amestecând continuu până se omogenizează tot aluatul și devine moale ca o plastilină pufoasă. Punctul de frământare este atunci când nu se mai lipește deloc de mâini. E posibil să vă intre mai multă sau mai puțină făină, în funcție de ouă, tipul făinii și umiditatea din cameră.

Mai jos vedeți aluatul meu în starea finală: când bagi degetul în el, nu rămâi cu aluat pe mâini.

www.mamipetocuri.ro

Pasul 3: Nu e nevoie de lăsat la crescut, ci se începe imediat modelarea. Am luat puțin aluat cât să-mi încapă într-un pumn și am făcut covrigei.

www.mamipetocuri.ro

Pasul 4: I-am uns cu oul bătut împreună cu cele 2 linguri de lapte și i-am băgat la cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru 25 de minute.

www.mamipetocuri.ro

Să mă pomeniți că de plăcut n-am nici un dubiu c-o să-i iubiți!

www.mamipetocuri.ro

 

 

*** Despre cartea care te binedispune în vacanța de primăvară-vară și să sperăm că nu și de toamnă: ”Destin de mamă este o reprezentare cu tușe ironic-amuzante a vieții de familie de astăzi, precum și a universului interior al femeii contemporane, răvășite și supraîncărcate. Dina a găsit soluția de a te lăsa, ca femeie, în ghidajul instinctului și al intuiției feminine, recunoscute ca fiind salvatoare, plus o bună educație – adică ceea ce știi după ce ai uitat tot.” (Oana Moșoiu, soră, trainer, voluntar, profesor, mamă ș.c.l)

 

 

 

Share This Story!

Leave A Comment