Tendința de a merge la doctor doar atunci când ne doare ceva are rădăcinile puternic înfipte în frica primordială cu care toată lumea se naște, și anume frica de moarte.
Evităm să ne gândim că am putea avea ceva, când ne doare ceva, nici nu mai spun că rareori mergem la consultații de rutină așa cum suntem sfăruiți de cître medici, o dată la 6 luni sau 12, în funcție de situație, pentru că cei mai mulți dintre noi preferăm să nu știm ce avem ca să nu ne creăm gânduri toxice.
Mai bine să nu știu, spunem deseori.
Și nu e neapărat greșit asta. Nici eu nu sunt mare adeptă a mersului la doctor sau luatului de medicamente, dar pentru că mi-am identificat această nevoie de a fi în echilibru cu mine și de a evita cât mai mult medicii, am ales să trăiesc într-o relație cât mai sănătoasă cu corpul meu. Ceea ce îi învăț și pe copii mei.
Suntem trup și suflet, nu putem avea un corp sănătos dacă nu ne ocupăm și de emoțiile noastre, cum nici nu putem merge constant la terapii, dacă mâncarea este fuga noastră spre fericire.
În toate e nevoie de o constantă.
La întâlnirea din luna aprilie, am vorbit despre sănătate și cum să ne menținem echilibrul pentru o stare de bine.
Invitatul nostru, Laurențiu Mogoș, Trainer fitness si Qigong ne-a împărtășit dar ne-a arătat și pe viu ce implică practica Qigong, o metodă chinezească de terapie, care armonizează corpul, mintea și emoțiile pentru o stare de bine și echilibru continuu.
De asemenea, Laurențiu ne-a oferit soluții și din perspectiva tradițională a fitness-ului, pentru a reduce kg acolo unde este nevoie sau a atinge acea stare de bine în relație cu corpul nostru.
Din perspectiva unui practicant constant de sport, am spus-o de multe ori, că nu există om căruia să nu-i placă sportul, ci sport nepotrivit nouă.
Este mai mult decât important să testăm diverse variante până găsim ceea ce ne place, vă încurajez să vă dați voie să descoperiți ceea ce vă place cu adevărat.
Eu, de exemplu, urăsc alergatul, dar am avut o perioadă când puteam doar să merg într-un parc unde să alerg. Atunci, mi-am găsit pe telefon un program alternativ de alergat și mers rapid ca să nu mor de depresie.
Am descris atunci experiența într-un articol.
Apoi, în ciuda faptului că urăsc apa rece, un an am făcut aquagym pentru că programul de dus copiii la grădi și mers la serviciu nu-mi permitea alt sport.
Am rezistat, m-am întărit, am reușit.
Acum, fac sport acasă. Mi-am găsit un program pe internet așa cum îmi place mie și o fac cu drag.
Totuși, dacă sunteți la început, vă recomand un antrenor pentru a vă obișnui cu exercițiile. Vă puteți lovi destul de rău dacă nu aveți experiență.
De asemenea, exerciții precum Qigong care includ și meditații și care vă ajută să învățați cum să respirați corect sunt mai mult decât binevenite pentru a echilibra mintea și corpul.
Iar dacă ați reușit asta, puteți fi convinși că și copiii voștri vor vrea, măcar să încerce, să vadă cum e să facă sport.
S-a vorbit la această întâlnire despre programul încărcar la copii care nu le mai permite să facă sport.
Din perspectiva mea de mamă, eu prefer să facă un sport, decât o oră în plus la română sau mate. Ceea ce bănuiesc că nu e cazul, că școala nu ține totuși, toată ziua.
Mintea copilului are nevoie să se relaxeze și să își ia energia din surse sănătoase, așa cum e sportul. Căci, mintea tot într-un corp funcționează, nu e organism de sine stătător.
Și de această dată, ne-au fost alături și le mulțumit din inimă:
Iar surpriza serii a fost Prosecco-ul rose de la Serena cel mai bun, cel mai minunat! Pentru Monica și minunata ei zi de naștere căreia îi zicem
La mulți ani!
Vă așteptăm la următoarea ediție din 18 mai!
Pentru a primi invitație la eveniment, vă rog să vă abonați la newsletter-ul acestui site sau stați cu ochii pe pagina mea de Facebook.