Cum a fost la Petrecerea mamelor care își fac timp pentru ele, ediția martie, București

De la o ediție la alta se umple spațiul nostru magic de la Green Tea, iar noi, eu și cu Monica suntem mai mult decât recunoscătoare pentru că invitația noastră ajunge din ce în ce mai mult la Mamele care își fac timp pentru ele, care simt că orice rol l-ar prelua în viața de zi cu zi, toate pleacă de la rolul de

Femeie!

Ce dar frumos să ne naștem femei, să susținem cu energia noastră blândă viața în iubire și înțelegere!

Nu este un drum ușor, că altfel nici nu l-am fi primit :), presiunea socială, modelele educaționale și culturale din care provenim, scriu inconștient în creierul nostru un parcurs de a primi validare și recunoaștere care de cele mai multe ori nu este în echilibru cu modul în care ne-am dori noi să fim văzuți și apreciați. Ne luăm în spate zeci de roluri, acceptăm o mulțime de proiecte și idei, având impresia ca la finalul drumului vom găsi împlinirea. Vestea proastă e că împlinirea nu se atinge niciodată în afara noastră, ieșind din modul nostru natural de a fi.

Vestea bună e că astăzi avem toate instrumentele necesare să ne înțelegem modul natural de a fi, și cu încredere să trăim în echilibru cu noi, în ritmul nostru, cu copiii noștri, cu toți cei din jur.

Cati Călin, psiholog și formator de comunicare în metoda Espere ne-a ajutat să înțelegem prin exerciții practice că într-o relație suntem 3: eu, partenerul și relația și toate trei au nevoie de atenție și înțelegere.

Relația este un organism viu și care se împarte întotdeauna la numărul de parteneri din acea relație. Și fiecare partener are bucata lui dedicată de care are nevoie să se ocupe sau, dacă este în plus, să iasă. 

Prima relație în care suntem născuți este relația cu noi înșine. 

Dacă suntem fată e relația cu fetița din noi, ulterior femeie.

Dacă suntem băiat e relația cu băiețelul din noi, ulterior bărbatul.

Cât de simplă este viața, cât de mult o complicăm la maturitate!

Apoi, pe relația aceasta de bază se crează celelalte: soție, mamă, iubită, prietenă, angajat, etc

Dacă relația de bază nu este sănătoasă, toate celelalte, mai devreme sau mai târziu, vor suferi. Este un adevăr pe care vă invit să-l acceptați pentru că nu există scurtături. Decât compromisuri!

Așa că dacă vă simțiți obosite, epuizate, încărcate, neînțelese, întrebarea ancoră este:

Ce vrea fetița din mine?

Și oferiți-i inimii acelei fetițe ceea ce își dorește, cu blândețea și iubirea necondiționată a unei mame.

Curaj!

Când fetița aceea va începe să fie văzută și iubită, copiii voștri, partenerul, soțul, iubitul, prietena, șeful o să vă vadă lumina din ochi, iar voi o să vă simțiți respirând viu din nou.

În Fetița aceea, viitoarea Femeie stă magia!

Nu trebuie să faceți nimic, decât să o vedeți. Să vă dați voie să vă vedeți!

Cu inima!

*************************

Mulțumim înmiit celor care ne sunt mereu aproape:

Vă așteptăm la următoarea ediție din 20 aprilie!

Pentru a primi invitație la eveniment, vă rog să vă abonați la newsletter-ul acestui site sau stați cu ochii pe pagina mea de Facebook.

 

By

Share!