Cum a fost la Petrecerea mamelor care își fac timp pentru ele, ediția octombrie, București

A fost, de departe, prima întâlnire la care am vorbit cel mai mult.

Asta, în primul rând, pentru că a fost o temă care pe mine m-a provocat foarte mult în toți anii de până acum, dar și pentru că Monica reușește de fiecare dată să aducă invitați pe măsura temelor discutate. Nu știu ce m-aș face fără ea, vă spun sincer!

Cu fiecare întâlnire pe care o organizăm, simt că am lângă mine oamenii care mă ajută să fac exact ceea ce îmi este menit. Și nu cred să fie ceva mai minunat ca acest sentiment de împlinire!

Pentru prima dată, am reușit să spun cu glas tare că am avut mereu încredere în mine că sunt frumoasă, asta pentru că tata a știut să mă ridice deasupra oricărei femei născute și nenăscute în viața asta, dar am învățat până acum că a fi frumos nu înseamnă, așa cum ar avea unii impresia, totul.

Uneori, poate fi obositor, periculos – lucru pe care l-am dus cu greu în spate, dar și poate ajuta mult în relații cu oamenii, mai ales când faci primul contact. Însă, niciodată, niciodată este suficient.

Am dat exemplul Ninei Cassian, o femeie considerată urâtă, dar de care toată lumea se îndrăgostea. Dacă îi veți citi jurnalele o să vedeți că nici ea nu se considera frumoasă, își cunoștea propriile limite estetice, dar știa că are carismă și își câștiga astfel, încrederea în ea.

A fi frumos înseamnă să ai încredere în tine. Punct!

Dar de unde vine încrederea asta?

Când vorbim de frumusețea fizică, încrederea că ești frumos fizic, de cele mai multe ori asta vine de la tată, dacă facem referire la fete. Grija, însă, pentru a-mi sta părul bine am luat-o de la mama, de unde concluzionez, că atât fizic cât și emoțional, încrederea în tine se clădește în familie.

Iar apoi, influențat de mediul exterior.

Însă, un lucru este cert: dacă ai încredere în fizicul tău sau ești frumos de la natură nu înseamnă că ai tras lozul câștigător de a duce o viață împlinită din oficiu. Am întâlnit o mulțime de oameni, me included, frumoși estetic dar cu o lipsă de încredere în ei dureros de mare. Nu te ajută cu nimic fizicul când inima în tine moare.

Și invers. Oameni cu o încredere debordantă în ceea ce întreprind, dar cu o încredere super joasă în fizicul lor, căutând astfel, mereu confirmarea celor din jur.

Manuela Tiron, psiholog cu 20 de ani experiență în domeniu dar și antropolog ne-a făcut un exercițiu fantastic, de unde și fața mea în una dintre poze. A scos din geantă câteva păpuși Matrioșka deja colorate, explicând că noi suntem mai multe corpuri: social: cu modele de viață prestabilite de societate, emoțional: modul cum ne raportăm emoțional la aceste modele sau fizic: cum ne îmbrăcăm în funcție de modă și modele de-acasă, și toate astea, împreună, ne formează pe noi, cei care căutăm un echilibru într-o societate c are să ne conțină așa cum suntem.

Iar apoi, și aici a fost momentul în care inima mea a început să se zbată tare, a scos tot atâtea păpuși Matrioșka albe cu provocarea de a ni le colora fix așa cum le vrem noi. Scrieți-vă singuri povestea, ne-a îndemnat ea!

Nu degeaba spunea Steinhardt că libertatea este cea mai mai valoare!

Să știi să fii liber e cu adevărat un dar divin!

Ana Roșca, antreprenor care a preluat Urban Mom Studio, un salon de înfrumusețare unde femeile se detaseaza de provocarile zilnice si se incarca simtindu-se frumoase, având grija de ele a povestit că această experiență a ajutat-o să se conecteze cu energia feminină puțin plecată la plimbare până în acel moment.

Frumusețea e o energie care are nevoie să fie primită în viața noastră!

Să o vrem, să ne-o dorim că ea sigur abia așteaptă să fie văzută!

Chiar a fost o întâlnire tare bogată în oameni și idei!

Mulțumesc și de această dată, minunaților sponsori care ne sunt mereu alătuiri și ne susțin fătră de care nu am reuși să facem așa întâlniri frumoase: Eisberg România,4Colours, Cristina Nichitus Roncea și Teodora Saguna.

By

Share!