Cum a fost la Petrecerea mamelor care își fac timp pentru ele, ediția septembrie, București

 

Cea mai cea petrecere între mame și femei a început cu zâmbete și voie bună, toate provocate de către copilul meu frumos:) Cutia Pandorei. 

După o vară plină cu de toate, mai ceva ca la un hotel all inclusive în Bulgaria, am început seria evenimentelor de toamnă cu dorința tuturor femeilor:

Ce să mai mâncăm ca să nu ne îngrășăm?
Și ce sport să facem ca să nu obosim?

Florentina Opriș  pe care cred că o știe absolut toată lumea că era fit de când eram eu mic copil și o admiram cum face flotări pe covorul de la TV, ne-a mărturisit că secretul de a arăta așa cum ne dorim stă, de fapt, în a fi în echilibru cu corpul nostru.

Să ne cunoștem ritmul și să ni-l acceptăm. De exemplu, dacă știm că nu ne place să mâncăm micul dejun, atunci nu ne forțăm să o facem doar pentru că așa am auzit că e bine. Însă, putem echilibra cu un prânz consistent. Aceasta este varianta mea.

Varianta Florentinei este că ea mănâncă un mic dejun foarte bogat, dar nu ronțăie între mese.

Asta cu ronțăitul intră la categoria mea, doar că eu mănânc fructe, nuci, caju și foarte rar spre deloc covrigi și produse care nu aduc beneficii organismului.

De asemenea, este important să ai alături de tine persoane care te susțin în a dezvolta un stil de viață sănătos. Că dacă tu începi să combini sănătos mâncarea în farfurie, de exemplu carne cu salată și lângă tine ai constant pe cineva care mănâncă chips-uri și pui prăjit, atunci, efortul tău crește exponențial.

Aceeași regulă se aplică și în cazul în care te decizi să faci sport.

Dr. Șerban Damian, nutriționist sportiv spune că înainte să te decizi să faci sport e nevoie să începi prin a face mișcare. Mers în parc sau alergat ușor ar fi benefic pentru început. Un alt lucru esențial este că dacă ne dorim să slăbim, primul pas nu este sportul, ci alimentația.

Abia după ce am început să facem curat în programul nostru de mese, putem să ne stabilim și unul serios de sport.

Despre sport și alimentație am scris pe larg aici:
– https://www.mamipetocuri.ro/2021/06/08/si-ce-frunze-mai-gatesti/
– https://www.mamipetocuri.ro/2019/03/21/3-lucruri-care-sa-faca-alergatul-mai-placut/
– https://www.mamipetocuri.ro/2021/10/25/de-ce-nu-reusesc-sa-slabesc-asa-cum-imi-doresc/
– https://www.mamipetocuri.ro/2021/08/26/cum-ne-mentinem-pe-culmile-succesului/

Dacă ar fi să trag o concluzie la toate cele discutate ar fi că atunci când vă hotărâți să slăbiți, să faceți sport, respectiv, să abordați un stil de viață sănătos, primul pas este să vă adresați unui nutriționist și unui antrenor care să vă ajute să vă clarificați obiectivele și să vă ofere serviciile de care corpul și mintea voastră are nevoie.

Și un lucru pe care l-am învățat și eu destul de târziu, dar nu atât de târziu încât astăzi să arăt și să mă simt exact așa cum vreau a fost să conștientizez că sănătatea este prioritatea numărul 1 în viață.

Indiferent că vorbim de familie, profesie, cuplu.

Iar sănătatea începe cu mâncarea și mișcarea!

Mulțumim pentru susținere: Eisberg România,4Colours și Alexandra Stoica.

By

Share!