Cum să-și consume copiii energia o primăvară și o vară la un loc

În anii 90, după Revoluție, aveam 8 ani când începuseră să apară și la noi filme de peste ocean unde vedeam pentru prima dată case fără gard în față, uscătoare de rufe pe care le confundam cu mașinile de spălat și nu înțelegeam de ce ies hainele uscate din ele și nu mai spun de telefonul fix cu cablu luuung care ajungea din bucătărie în sufragerie și apoi în baie.

Vă mai amintiți?

Dar cel mai mult și cel mai mult mi-au rămas în memorie căsuțele acelea din lemn pe care le construiau tații în curtea casei și se jucau copiii în ele toată ziua.

Unele aveau pat și lumină trasă, iar în serile de vară se strângeau copiii din cartier grămadă și se jucau de-a v-ați ascunselea.

Iar apoi, mai erau filme cu adolescenți în care căsuțele acestea deveneau spațiu de visare și cusut povești de dragoste.

Mi se părea atât de fain să ai așa ceva la tine acasă, o căsuță numai a ta a cărei poveste crește odată cu tine.

Ceva de vis și posibil de atins doar în filme!

Realitatea bate de cele mai multe ori filmul

Așa că, astăzi, dragii mei, sunt tare încântată să vă povestesc despre un proiect 100% românesc cu căsuțe exact ca acelea despre care v-am povestit mai sus.

casuta din lemn

Cum să nu-ți dorești așa ceva? Îmi și imaginez cum las copiii în casă cu pisica, iar eu mă duc cu fetele la cafea, în căsuța roz din curte. Bine, asta după ce am negociat al cui e rândul la invitat prietenele acasă.

Pentru copii mai mici dar care se vor face mari și curajoși, avem varianta căsuței cu groapă de nisip și tobogan.

casuta cu groapa de nisip

Zic eu copii mai mici, dar cred că și Beti la 8 ani ai ei s-ar arunca puțin în nisipul acela. Ca să nu mai spun că e un loc numai bun pentru nisipul kinetic pe care nici o mamă nu-l vrea la ea acasă. Pe cât de educativ e, pe atât de greu se strânge de pe jos.

Iar ceea ce mi se pare și mai interesant la toată povestea asta, e că unele căsuțe vin natur, adică nu sunt colorate. Iar asta, da, este cea mai bună veste, mai ales acum la început de primăvară.

Ce poate fi mai frumos pentru copii decât să-și vopsească alături de părinți propria căsuță?

Cred că una dintre cele mai frumoase activități pe care abia le așteptam când venea primăvara era să vopsesc gardul de la țară cu tata. Și tata îl voia maro, iar eu galben și tot așa, până unul dintre noi renunța. Mi se părea o treabă așa serioasă, plină de responsabilitate, iar la final aveam și un super rezultat final. Mă puteam mândri la toată lumea că eu am făcut toată treaba.

casuta lemn natur

Astăzi, mai mult ca niciodată, când telefonul și tableta aproape că i-au deciziile în casă, aceste activități în natură și în aer liber îi responsabilizează pe copii, îi ajută să aprecieze efortul muncii și a lucrurilor primite.

De ce căsuțele din lemn sunt cadoul ideal în orice ocazie

  1. Prețul este accesibil și este demonstrat că mai degrabă cumperi un cadou rezistent, calitativ, cu utilitate pe termen lung decât mai multe și mai ieftine care ajung să fie uitate într-un colț al casei
  2. Sunt 100% fabricate în România
  3. Materialele sunt calitative
  4. Pot fi utilizate pe termen lung de frați, vecini, nepoți sau în locuri de joacă special amenajate
  5. Copiii fac mai multă mișcare, își consumă mai repede energia și le dezvoltă imaginația și creativitatea

Și vă spun sincer, că abia așteapt să vină Paștele să le ofer copiilor un cadou care să-i țină ocupați așa…cam toată primăvara și vara la un loc 😊

Să vă fie cu inspirație!

Share This Story!

Leave A Comment