Cum să-ți montezi singur mașina de spălat rufe
Ultima dată când am avut de montat o mașină de spălat rufe am plătit vreo 150 lei. Dacă aș fi știut ce simplu era, îmi suflecam eu mânecile și mă apucam de treabă.
Dacă nu ar fi fost chestia cu căratul, mai mult de 20 de minute nu-ți ia toată distracția.
Mie mi-a trebuit puțin mai mult pentru că, o să vedeți în film, a durat mutatul în baie și descoperirea impresionantului detaliu: că înainte de orice trebuie să citești manualul!
Eu mi-am dat seama pe la mijlocul montajului, după ce am răscolit casa după scule :)
Așadar, după ce muți mașina unde îi este locul, practic sunt doar vreo 5 pași mari și lați:
- Scoți din tamburul mașinii pungile pe care le primești și vei da de o cheie cu care desfaci dopurile de siguranță din spatele mașinii. Tot în pungă vei găsi și dopurile cu care acoperi găurile rămase.
- Legi mașina la apă. Toate casele sau apartamentele dețin o legătură la apă pentru mașina de spălat rufe, deci e suficient să legi furtunul pe care-l primești împreună cu mașina, să-l înfiletezi, la robinetul de apă, iar celălalt capăt, la ieșirea de la mașină. Nu are decât una singură, deci e foarte simplu s-o identifici.
- Dacă ai ieșire pentru apa scursă din mașină, e suficient să iei al doilea furtun, cel creț, și să-l introduci în ieșirea respectivă, așa cum e la mine, în video. Dacă nu ai o asemenea ieșire, pui furtunul în toaletă de câte ori speli rufe.
- Reglezi piciorușele mașinii, ideea e să fie stabilă, echilibrată. Picioarele sunt înfiletate într-o piuliță pe care o desfaci puțin cu aceeași cheie cu care vine mașina, iar apoi cu mâna reglezi piciorul cât e nevoie.
- Testezi mașina conform manualului de instrucțiuni. La a mea a fost nevoie să o calibrez înainte de toate, așa că a trecut testul, mă puteți angaja cu încredere :)
Între timp am și spălat cu ea, e ceva de vis!
Și să nu-mi aud vorbe că i-am făcut treaba bărbatului, pentru că a venit acasă și l-am pus să pregătească cina. În timp ce eu, desigur, admiram cum îi spală mașina, chiloții.
Varianta hazlie, mai jos:
*** Cartea Destin de mamă este o reprezentare cu tușe ironic-amuzante a vieții de familie de astăzi, precum și a universului interior al femeii contemporane, răvășite și supraîncărcate. Dina a găsit soluția de a te lăsa, ca femeie, în ghidajul instinctului și al intuiției feminine, recunoscute ca fiind salvatoare, plus o bună educație – adică ceea ce știi după ce ai uitat tot.” (Oana Moșoiu, soră, trainer, voluntar, profesor, mamă ș.c.l)