Destin de mamă – de ce s-a închis mama în baie. Cartea

Mi s-a născut a doua carte din seria Destin de mamă.

E o mare bucurie să te uiți la tine cea care erai acum 10-15 ani lipsită de încredere și într-o continuă criză existențială și să te vezi astăzi, cu visul împlinit.

Era 2017 când am început să scriu pe facebook primele gânduri #destindemama. Eram în Portugalia, singură cu copiii, îmi era greu să nu vorbesc cu nimeni în jur, nu aveam timp întotdeauna să mă ventilez scriind articole, și dintr-o nevoie de a exprima gânduri și emoții, am ales să le pun sub cea mai telenovelistică titulatură că doar și mediul mă ajuta.

Astăzi, Destin de mamă reprezintă mult mai mult decât niște gânduri și emoții, e o întreagă serie de întâmplări provocatoare din viața oricărei familii și femei.

Prima carte, Destin de mamă apărută în 2020 devine astăzi, Destin de mamă – Mamele perfecte nu au copii, este ediția a II-a completată și cu câteva capitole rescrise pentru a lega povestea de cea de a doua carte din aceeași serie.

Destin de mamă – De ce s-a închis mama în baie continuă povestea Evei, personajul principal din Mamele perfecte nu au copii și a prietenei ei, Alexandra. Copiii au mai crescut, relația de cuplu pare să meargă bine după reconfigurarea paradisului din prima carte, dar provocările continuă. Acomodarea în colectivitate pare imposibilă, relația cu locul de muncă se împarte între treburi casnice și părințeală, iar relația de cuplu își arată colții din spatele imaginii afișate perfect în exterior.

Cu gândul să scriu o carte care să aducă starea de bine, personajele au vrut mai mult de data asta. Au creat o poveste cu umor, dar și cu multe conflicte interioare și situații aflate la limita dintre eșec și vindecare.

Viața de mamă se naște în baie, iar baia va deveni din acel moment loc de relaxare, de întâlnire online cu colegii de la serviciu, de meditație, de alăptat, de pelerinaj, de trimis mesaje sau de ascunzătoare când te joci cu copiii „de-a v-ați ascunselea” și vrei să-i pui la o încercare grea, loc de vorbit cu clienții la telefon ca să nu se audă copiii certându-se, de băut un rosé la final de zi în timp ce bagi niște rufe la spălat, loc de terapie când te faci femeie la față și-ți crește stima de sine, centru spa la domiciliu când apuci să stai în cadă mai mult de cinci minute, sală de spectacole, și de curând, potențială școală online.

Baia devine astfel locul cel mai important din casă, locul cel mai dorit, acolo unde mama nu mai merge niciodată singură, iar când totuși îi vine o idee năstrușnică și dispare preț de un pipi, mii de voci se ridică spre eter, ca într-un concert rock gata să înceapă:

– Mamiii! De ce te-ai închis, mami, în baie?

Ceea ce copiii nu știu e că mami are mult mai multe motive să se închidă în baie.

Acest microunivers creat odată cu primele două liniuțe roz de pe micul dispozitiv din plastic devine conexiunea cu sinele nostru: acolo ne admirăm în oglindă, acolo ne menținem zâmbetul frumos, ne relaxăm într-o cadă cu apă caldă sau citim rapid ultimele mesaje de pe Facebook. E momentul de relaxare și calmare, e acea aducere aminte că din când în când, în timpul zilei, e nevoie de o pauză ca o gură de apă, o gură de aer, o gură de tine!

Copilul e bine atâta timp cât mama e bine!

Destin de mamă – de ce s-a închis mama în baie, e o carte întoarsă spre autoanaliză și posibile soluții când provocările par să nu se mai sfârșească.

– Le vei salva? m-a întrebat o bună prietenă de-a mea. Le vei salva pe cele două prietene?
Nu vă pot spune finalul.
Cartea se găsește în magazinul din site și pleacă toate către voi cu autograf.
De asemenea, veți găsi pe site și pachete cu ambele cărți sau cu jocul meu de inimă, Cutia Pandorei.
Cartea se găsește și la partenerii mei:
Toate produsele sunt realizate în România:
– coperta cărților a fost creată de Cristina Adam
– ilustrațiile din Destin de mamă – mamele perfecte nu au copii și designul Cutiei Pandora au fost realizate de Miro Tartan
Editura Virtuală s-a ocupat de editarea, tehnoredactarea și tipografierea cărților
– Cutia Pandorei a fost printată la InterBrands
Made all in Romania ♥️
By Published On: 18/11/2021Categories: Destin de mama, Stil de viață2 Comments

Share This Story!

2 Comments

  1. Iuliana 21/11/2021 at 18:40 - Reply

    Avem locuri frumoase si in Bacau. Poate organizezi si aici o lansare data urmatoare cand mai vii .
    As veni cu drag la Bucuresti daca as putea. Sa ai o zi minunata !

    • Dina Bento 21/11/2021 at 22:10 - Reply

      Mi-ar plăcea tare mult! Ce locuri cunoști? Poate facem ceva înainte de Crăciun:)

Leave A Comment