Engleza nu este ce facem. Este cine suntem.
Tocmai am ieșit dintr-un curs susținut de o tipă din Australia, cu o mulțime de participanți din toată lumea: Franța, Anglia, Australia, China, dar și România.
Cursul a durat o oră, iar pentru ultimele 30 de minute am avut liber la întrebări. Aveam o întrebare care îmi stătea pe creier încă de la începutul orei, mi-am repetat-o în cap ca pe Tatăl Nostru, apoi, mi-am notat-o pe hârtie ca să nu o uit, ca la final să renunț cu totul la ea.
A vorbit tipa din Anglia cu o engleză perfectă, a mai comentat și tipa din Franța care, teoretic, ar fi trebuit să aibă un accent specific, îl avea dar nu deranja, apoi, tipa din China, iar mie mi-a trecut.
Mi-am amintit brusc de testul fulger dintr-a cincea când din cauza tatălui pe care l-am pus să citească ziarul în ”bathroom” și nu în ”bedroom”, că na, toată lumea știe că domnii nu stau la baie cu ziarul în mână, mi-am semnat pentru următorii 4 ani biletul către a face orele de engleză numai în clasă. La servicii de clasa a II-a.
Cei care aveau calculator acasă și televizor prin cablu care prindeau posturi străine, vorbim de anii 92, și știau că tații citesc ziarul numai în dormitor au avut de-atunci privilegiul să facă orele de engleză în Cabinetul de engleză, unde existau fotolii, mirosea a parchet curat și ascultau Rod Stewart la casetofon.
Inițial, am zis că nu am nevoie de engleză și că nici copiii, copiilor mei nu vor avea nevoie de engleză în viața asta, iar profa aia poate să facă ceva în baie cu engleza ei cu tot.
Doar că, ce să vezi?
Nici n-am intrat bine la facultate că am plecat în Germania, apoi în Bulgaria, Italia și Portugalia unde peste tot se vorbea engleză. Și a pus mâna Dina să învețe engleză, și și-a promis apoi, că toată lumea va învăța engleză începând cu ea până la copiii, copiilor ei. Altfel, riscam să rămân pierdută prin aeroport. Și chiar s-a și întâmplat o dată.
N-am să vă mint. Și astăzi, după cum povesteam la început, încă mai am trac când vine vorba de engleză. Nu că n-aș ști, dar pentru mine, încă nu știu suficient cât să pot să am încredere. Din același motiv am și învățat portugheza, numai să nu trebuiască să vorbesc în Portugalia, engleză. Pentru că portughezii chiar știu bine engleză.
Copiii mei vor face diferit!
Își spune fiecare părinte care a trecut printr-o experiență care nu i-a plăcut. Și cum bine, mă știți, când mă țin de cuvânt, păi mă țin!
Astfel că, am căutat pentru copiii mei un Centru de limbi străine care să ofere cursuri interactive pentru copii, dar mai ales care să-i ajute să câștige încredere în ei atunci când doresc să-și exprime ideile.
Pentru că a vorbi o limbă străină nu înseamnă doar a reda niște informații dintr-un manual.
Înseamnă a avea încredere în ideile tale, să dezvolți capacitatea de a-ți găsi cuvintele potrivite atunci când vrei să exprimi o informație sau o emoție și de a te face înțeles de către cei din jur.
De ce Flying Colours?
Pentru că este un Centru de limbă engleză din București care desfășoară cursuri atât online, cât și fizic, adică, oricine, din toată țara, dar și copiii care stau, ca ai mei, la câmp unde nici străzi nu avem, pot participa.
Dar mai ales, pentru că răspunde cerințelor de a fi mai mult decât a preda vocabular și gramatică. Ci, ajută copiii, începând cu vârsta de 4 ani, să dezvolte o metodă a se arăta lumii într-o nouă formulă.
Flying Colours pune accentul pe o idee care mi-a plăcut tare mult: Connect before correct. Lucru, de altfel, esențial, în dezvoltarea generației copiilor noștri de azi. Într-o lume în care virtualul ne acaparează din ce în ce mai mult viețile, este absolut esențial să ne ajutăm copiii să ”se conecteze” la un mediu sigur, stabil, educativ și social alături de tineri de vârsta lor care împărtășesc aceleași interese.
În plus, Flying Colours pregătește copii și adolescenți pentru examenele de intrare în clasa a V-a și Cambridge unde rata de promovabilitate este aproape maximă. Însă, copiii continuă să vină cu plăcere la Flyiong Colours pentru că doresc să își perfecționeze engleza atât pentru a o folosi în timpul liber (călătorii, prieteni etc), cât și pentru a-i ajuta să se dezvolte profesional (școală, loc de muncă mai târziu) și pentru că învață totul foarte repede, ușor prin joacă.
Pentru adulții care doresc să-și perfecționeze exprimarea în limba engleză, Flying Colours oferă și cursuri corporate.
Vă recomand să intrați pe pagina lor de facebook, să vedeți ce stare de bine transmit fotografiile lor! Că nu sunt doar eu când spun că dacă e un centru de limbi străine care merită încercat, Flying Colours e acesta!