Gem de căpșuni fără zahăr
De câte ori testez un produs de la Green Sugar de atâtea ori rămân surprinsă de rezultatul final.
De fiecare dată am impresia că nimic nu poate fi mai bun ca rețeta aia moștenită din mamă-n fiică și de fiecare dată rămân uimită în fața bunătăților ce pot ieși cu zahărul natural de la Green Sugar.
Zilele trecute a apărut în viața mea Agar Agar, un gelifiant natural care ajută la închegarea dulciurilor, cum ar fi jeleuri, dulceață, gem.
Eu și cu gemurile nu suntem prieteni buni, de fapt, nimeni din familia noastră nu consumă gemuri sau dulcețuri. La noi, stă la mare cinste mierea.
Iar eu, cum probabil v-ați obișnuit deja, nu mănânc nimic foarte dulce, nici miere, nici nimic dulce pe pâine.
Dar dacă e totuși ceva care să-mi placă super mult este să mă destrăbălez în bucătărie cu tot ce găsesc prin cămară. Ca un copil care abia așteaptă să deschidă o jucărie nouă :)
– E păcat de Agar Agar-ul acesta să nu văd și eu ce puteri miraculoase are! îmi spun eu încântată, dar destul de neîncrezătoare.
Așa că, am cotrobăit după niște fructe leșinate prin frigider, am dat peste o caserolă de căpșuni aduse de mama pe microbuz, mai leșinate nu cred că se putea, am mai găsit și câteva afine care abia îți trăgeau sufletul, în total vreo 500 g.
– Perfect pentru o testare rapidă!
Pe cuvântul meu de om foarte greu de impresionat că așa bunătate eu n-am mâncat niciodată.
În primul rând, a ieșit un gem mai gros, necurgător, un fel de pastă de căpșuni fără zahăr, fără nici un aditiv, extraordinar de gustos. Copiii l-au mâncat pe pâine ca pe Nutella, eu direct cu lingurița, un mic dejun în sine.
Da cineva, vreodată, s-a gândit la așa bunătate?
În al doilea rând, se face efectiv cât ai bate din palme. Adică, în vreo 20 de minute uitate în timp ce bagi la spălat.
Eu îmi amintesc când făcea mama dulceață de nuci, de cireșe amare, fierbea ore în șir, se abureau geamurile, nu se putea respira în bucătărie, ziceai că suntem vecini cu Fabrica de Gemuri Sâmburel.
Nu mai spun de spălatul și sterilizarea borcanelor, se verificau dacă se închid capacele etanș, iar se fierbeau….ce mai, era o treabă complicată pe care eu n-am mai vrut-o în viața mea.
Dar ce bine că trăim în secolul 21 unde există tot ce vrei ca să-ți facă viața simplă!
Această rețetă nu are absolut nici un secret, în afară că vă trebuie produsul minune Agar Agar de la Green Sugar. Restul e magie!
Din 500 g de fructe proaspete mi-a ieșit aproximativ 250 g de produs finit. Voi puneți câte fructe aveți, dar aveți în vedere proporția.
Nu am făcut cu fructe congelate, dar dacă ar fi să fac le-aș decongela și aș pune puțin mai mult gelifiant fără să adaug deloc apă.
Pe eticheta gelifiantului Agar Agar proporțiile sunt diferite, însă eu am ales să folosesc cantitățile de mai jos ca să nu iasă produsul foarte închegat.
Ingrediente:
- 500 g fructe (căpșuni, afine, mure, zmeură, vișine, etc)
- apox. 50 ml apă, dacă fructele nu sunt foarte zemoase
- o lingură mai mică de zeamă de lămâie
- 60-65 g gelifiant Agar Agar
Preparare:
Pasul 1: Curățăm fructele foarte bine și le tăiem la dimensiunea dorită.
Pasul 2: Punem fructele la foc mic împreună cu apa și zeama de lămâie și lăsăm să fiarbă vreo 15- 20 minute, amestecând din când în când.
Pasul 3: Se ia de pe foc, se adaugă gelifiantul, se repune la foc mic și se amestecă până se dizolvă complet. Se lasă la foc mic încă vreo 10 minute.
Pasul 4: Se ia de pe foc, se lasă la răcorit până se răcește complet, apoi se pune în borcane.
Inițial, compoziția va fi destul de lichidă, însă în timp se va închega foarte bine.
Eu am lăsat întreaga compoziție peste noapte la răcit, iar dimineață ne-am bucurat de un mic dejun pe cinste!
Neapărat să-l încercați!
** Folosind codul “mamipetocuri” aveți reducere de 5% la toate produsele de pe site-ul www.greensugar.ro și www.laboratoareleremedia.ro