Idee de cadou perfect: Poveștile care ies din cutii cu tot cu jucării și implicare socială

Știți străinii aceia care vin să ne viziteze România, văd traficul din marile orașe și se înspăimântă, merg la munte și se minunează cum încă mai supraviețuim câte 6-8 ore în mașină când în țara lor ai face maxim 4 pe autostradă, când fac cunoștință cu corupții care le cer șpagă pentru fiecare mână care oferă ajutor? Sunt o mulțime, iar o parte, în ciuda tuturor nedreptăților și frustrărilor, aleg să rămână, aici, în țărișoara noastră minunată.

De ce ai sta aici? De ce-ai lăsa țara ta civilizată pentru un colț de Românie?

Am întrebat nu unu, mulți străini veniți aici în vizită și rămași pe plaiurile noastre, iar răspunsul s-a rezumat mereu la: e o țară plină de oportunități și primitoare. Poți face diferența în lume, într-o țară frumoasă, cu oameni blânzi.

Cei care aleg să rămână, aduc cu ei, de obicei, un bagaj de informații pe care noi încă nu-l avem achiziționat în materie de business. Pentru că cei care îl au, de obicei, pleacă. Țările din care provin au un avans de mulți ani de dezvoltare, de unde și nevoia lor de teren virgin pentru noi experiențe. E cazul multor persoane pe care le cunosc. Simt că în România își găsesc locul mai ușor decât în propria lor țară.

Pe de altă parte, dincolo de oportunitățile de business pe care străinii le văd la noi în țară,  am descoperit oameni care oferă cu sufletul plin, suport și implicare în dezvoltarea societății românești.

Sophia, the Starfish

Zilele trecute m-am întâlnit cu Daniel Kearvell, autorul unei cărți de copii scrisă în limba engleză, Sophia, the Starfish.

Nici măcar nu auzisem de el când m-a întâmpinat un domn drăguț de la DHL cu ditamai cutia din care ieșea un cap de steluță de mare galbenă și pufoasă.

Am aflat, astfel, că Daniel Kearvell este CEO-ul DHL România, un domn născut în Anglia, expat prin multe țări și continente și care acum locuiește în România.

De ce n-a rămas el în Spania sau în America și-a ales să-și prelungească șederea în România de 3 ori, până s-au făcut deja 8 ani, v-am răspuns mai sus.

– Pentru poziția pe care eu o ocup, lucrurile sunt mai simplu de realizat, mi-a spus el extrem de sincer.

Mie-mi spui? Îmi stătea pe buze să-i răspund. Eu mă chinui de nu știu când să scot o carte și mă lovesc de birocrația vieții. Dar să continuăm.

În timpul liber scrie cărți pentru copii, în regim propriu (ceea ce nu e deloc simplu, ca timp și efort vorbesc, dincolo de partea financiară care numai cine o are, poate s-o investească) pe care le vinde, iar banii strânși îi donează unei cauze sociale.

El rămâne pe viață cu cartea, împlinirea că lasă ceva copiilor, iar ceilalți mai puțin norocoși primesc șansa de a vedea luminița de la capătul tunelului.

La prima vedere, parcă îți vine să spui:

– Lui îi este simplu, are o super carieră, cunoaște o mulțime de oameni, poate să facă orice.

Realitatea e că banii chiar nu aduc fericirea interioară. Poți să ai mașini, case și tot ce visezi noaptea să apară a doua zi pe masă la micul dejun, dacă nu ești împlinit emoțional, spiritual, profesional, totul este nul, fără valoare, fără viață.

– Lui îi este mai simplu să ajute, asta da. Și poate și vrea și face!

Nu știu despre voi, dar pe mine tare m-a inspirat să mă pun într-o lumină diferită și să privesc ceea ce vreau să fac cu adevărat din altă perspectivă.

Ca să primești, trebuie să dai: bunătate, implicare, timp, efort. Apoi, lucrurile bune se vor întoarce către tine, sunt absolut convinsă de asta

Dacă și voi credeți că totul începe cu o faptă bună, dar mai ales dacă aveți zile de naștere în agendă și cadouri de cumpărat, comandați povestea out of the box, Sophia, the Starfish, care vine gratuit prin DHL oriunde în lume, cu tot cu steluța de mare, pufoasă și galbenă. Dincolo că veți face cel puțin un copil fericit, povestea încurajează la acceptarea diversității, la socializare, respect și răbdare cu cei din jur. E o lecție de viață pentru toți copiii noștri. 

Cu banii strânși se va crea și echipa, prin intermediul ONG-ului Te Aud România, singura bibliotecă cu cărți în limba engleză pentru copiii din Gura Humorului, cu scopul de a încuraja cititul la nivel social.

Alte 5 cărți stau să fie scrise de Daniel Kearvell pentru alte 5 cazuri sociale.

 

#ReadRomânia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This Story!

One Comment

  1. Luisa 17/09/2019 at 22:34 - Reply

    Frumoasă poveste ne dezvălui. Mulțumesc!

Leave A Comment